miskolctv

Kétnapos szakmai továbbképzést tartott az egyesület elnöke Miskolcon

Szakmai kérdésekről tartott előadást a Miskolc Televízió szerkesztőségében szeptember 18-án és 19-én Széles Tamás. A Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke a televízió munkatársaival közösen elemezte a helyi hírműsort.

A Miskolc Televízió meghívására tartott továbbképzést Széles Tamás. A szerkesztőségben tíz szerkesztő-riporter dolgozik, hetente hatszor, hétfőtől szombatig készít híradót a nézőknek, vasárnap pedig negyedórában foglalja össze a hét legfontosabb híreit. ugg outlet barstow brisbane

– A szerkesztőségben korábban nem volt hasonló továbbképzés, ezért érdemes volt megszervezni a kétnapos programot – mondta Iván Aurél, a Miskolc Televízió hírigazgatója. – Munkatársaim már a továbbképzést követő napokban is új ötletekkel, képi és szöveges megoldásokkal színesítették beszámolóikat.

Széles Tamás a szerkesztőség munkáját elemezve azt mondta: a híradó alapvetően jól szerkesztett, a kisebb hiányosságokat pedig figyelemmel ki lehet küszöbölni. monster beats audio adidas

– Az látszik a helyi televíziósok munkáján, hogy elsősorban autodiadakta módon sajátították el a riportkészítés fogásait. Azért hasznos egy ilyen képzés, mert itt már szakmai alapokra helyezve ismerhetik meg azokat a kritériumokat, melyek professzionálisabbá tudnak tenni egy-egy riportot, és ezzel élvezetesebbé is a nézők számára. Egyébként úgy tapasztaltam, a michael kors watch purse hogy a Miskolc Televízió híradója méltó egy ilyen nagyváros televíziójához – értékelte a képzést Széles Tamás.

A Miskolc Televíziót az önkormányzati tulajdonú MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft üzemelteti. A cég emellett a minap.hu hírportált és a hetente 85 ezer példányban megjelenő ingyenes Miskolci Napló című újságot adja ki. Foglalkozik közterületi- és járműreklámokkal is. A MiTV Miskolc Ma című hírműsora 2013-ban második helyezett lett a HTOE Helyi Érték Díj pályázatán a híradós műsorszámok kategóriájában.

Minden vélemény számít!