vojtko

Sajtódíjat kapott a Debrecen Televízió szerkesztő-riportere – videóval

I. Lipót császártól és királytól 1693-ban április 11-én kapott szabad királyi városi rangot Debrecen. Ebből az alkalomból minden évben kitüntető címeket adományoz a városi közgyűlés.

Idén tagtelevíziónk, a Debrecen Televízió szerkesztő-riportere, Vojtkó Ferenc kapta az egyik sajtódíjat. Vojtkó Ferenc 1998 óta a Debrecen Televízió munkatársa. Munkáját nagyfokú igényességgel, szakmai felkészültséggel és empátiával végzi. Munkabírása, munkamorálja példaértékű. A napi riporteri munka mellett filmet készített a Magyar Honvédség működéséről, az egyházakról, illetve a DTV vallási műsorának szerkesztése is a nevéhez fűződik. nfl jerseys ranked custom 2 Az elmúlt években országosan is jegyzett dokumentum és ismeretterjesztő filmeket készített. Hiánypótló alkotásokról van szó, amelyek közül kiemelkedik a Debrecen 650 éves évfordulója alkalmából készített, a Bosák Nándor püspök úrról, vagy a Berkesi Sándor karnagyról szóló alkotás. Számos egyházi, művészeti és folklór tematikájú filmsorozat szerkesztője, amelyek helyet kaptak az országos médiában is. A határainkon túli magyarság életéről több, helyi és országos elismeréssel járó filmet készített. Önkéntes vállalásai közül kiemelkedik a világ magyarságát összefogó civil szervezet a Panoráma Világklub megyei elnöki posztjának betöltése is, amelynek köszönhetően a magyar diaszpóra is megismerheti Debrecen városát.

Nézze meg a Debrecen Televízió kisfilmjét a díjazottról!

nfl jerseys reddit for sale near me “>

Posztumusz sajtódíjat kapott Petromán László, akit grafikusként és tollforgatóként egyaránt jól ismertek a debreceniek. Nevére az olvasók már a ’90-es évek elején felfigyelhettek, a Hajdú-Bihari Napló hasábjain írt szellemes, míves filmkritikákat. Egyéni hangú publicisztikai írásaival és filmkritikáival később a Debrecen és a Hajdú-bihari Hét című hetilapok olvasói rendszeresen találkozhattak. Nevéhez fűződik a Hajdú-bihari Nap 1996-os lapterve, a Debrecen hetilap, a megyében megjelenő Hajdú-bihari Hét című hetilapok, a Debreceni Disputa című kulturális és közéleti folyóirat tervezete. Ez utóbbi esetében külön ki kell emelni a beszédes, különleges és minden tematikus lapszámhoz egyedileg alkotott borítókat, nfl jerseys all teams alibaba melyekből néhány éve kiállítás is nyílt a Csokonai Színházban. Szintén Petromán László készítette a Debrecen Városi Televízió gondozásában megjelenő népszerű kulturális programajánló magazin, a Debreceni Korzó laptervét is. Ezek mellett számos más városi kiadvány elkészítésében is közreműködött. Alapvetően a háttérbe húzódva dolgozott, azonban a kiadványokon keresztül meghatározó szerepe volt abban, ahogy a város megjelent a debreceni és országos olvasóközönség előtt. Pályája sajnálatos módon kettétört, egészsége megromlott és hosszú betegeskedés után 2014-ben elhunyt.

Nézze meg a Debrecen Televízió kisfilmjét a díjazottról!

Minden vélemény számít!