civis

Nagy elismerésben részesültek a Debrecen Televízió munkatársai a Parlamentben

Hétfőn Budapesten, az Országházban adták át a Hungarikum Bizottság média díjait. Idén az MTVA Lexikon című műsora mellett a rangos elismerést a Médiacentrum Debrecen Cívis Értéktár című magazinja kapta. A most először odaítélt kitüntető oklevelet és a velejáró érmét Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a testület elnöke adta át

A Cívis Értéktár első adása 2015 nyarán készült el. A műsor célja a Debrecenhez kötődő kulturális és szellemi értékek bemutatása és dokumentálása az utókor számára. A Hungarikum bizottság a magazint méltatva kiemelte, hogy az értékek bemutatása mellett lényeges az a felismerés, hogy milyen sokan vannak azok, akik a legkülönbözőbb területeken dolgoznak a város hagyományaiért, kultúrájáért és jó hírnevéért.

– Az elmúlt két és fél évben több mint 50 adásban mutattuk be a Debrecenhez kötődő értékeket. Munkatársaimmal együtt nagyon örülünk a Hungarikum bizottság elismerésének. A következő időszakban igyekszünk minél érdekesebben, minél színesebben bemutatni az értékeket – mondta Vereb István szerkesztő.

A Cívis Értéktár legutóbbi műsorait itt lehet megtekinteni.

Minden vélemény számít!