forgatas

Műsorok készítésére nyertek forrást a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tagjai

A Médiatanács döntött a kedvezményezettekről a Magyar Média Mecenatúra Program helyi és körzeti televíziók számára meghirdetett, rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázatának első fordulójában: huszonhét televízió összesen 124,4 millió forint támogatást kap. Hírműsorokat készít majd támogatással a Kapos Televízió (HTOE-tag), a Városi Televízió Eger Televízió (HTOE-tag), a Halas TV Kiskunhalasról Televízió (HTOE-tag), a Makói Városi TV Televízió (HTOE-tag), a Ceglédi Televízió (HTOE-tag) és az Ózdi Városi Televízió Televízió (HTOE-tag), a Nyíregyházi Televízió Televízió (HTOE-tag) és a Zemplén TV Televízió (HTOE-tag).

A közéleti magazin kategóriában sikeresen pályázott: a Városi Televízió Bóly, a Városi Televízió Füzesabony Televízió (HTOE-tag), a Dunaföldvár TV, a VTV Mór Televízió (HTOE-tag), a Hajdúnánási Televízió Televízió (HTOE-tag), a Gotthárd TV Televízió (HTOE-tag), a Régió TV Esztergom és az RTV Szekszárd. A Debrecen Televízió Televízió (HTOE-tag), a százhalombattai Halom Televízió Televízió (HTOE-tag), a TV Budakalász Televízió (HTOE-tag), az Érd TV, a Pápa Városi Televízió Televízió (HTOE-tag), a Városi TV Szeged Televízió (HTOE-tag), a nyíregyházi Kölcsey Televízió Televízió (HTOE-tag), a Zalaegerszegi Televízió (HTOE-tag) és a Bajai Televízió, a Somogy TV Televízió (HTOE-tag) és a pécsi Pannon Televízió kulturális magazinműsor készítésére fordíthatja az elnyert összeget.

A testület idén is 1,8 millió forinttal támogatja a szeptember 14-ei XV. Göcsej Filmszemle nyerteseit a kisjátékfilm, a dokumentumfilm és a filmetűd kategóriákban. Az első helyezettek 250 ezer forintot kapnak, a második és harmadik dobogósok 150, illetve 100 ezer forintot, továbbá újból kiosztják a 300 ezer forintos Szalay Annamária-filmdíjat is. A Göcsej Filmszemlét a Zalaegerszegi Televízió szervezi, a televízió tagja a Helyi Televíziók Országos Egyesületének.

Minden vélemény számít!