gyemant

Gyémánt díjat kapott a kampány, amit a Médiacentrum Debrecen is segített

Vállalatok, cégek, iskolák, és bevásárlóközpontok mellett a Médiacentrum Debrecen is hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Marketing Szövetség gyémánt díját elnyerje a cívisváros. Az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ koordinálásával ugyanis újszerűen, kreatívan és hatékonyan tájékoztatták a megyeszékhely lakóit a belvárosi egyirányúsításról. Erről tartottak ma tájékoztatót a közreműködő szervezetek.

A Magyar Marketing Szövetség gyémánt díjjal jutalmazta Debrecent a Smart City Waze kampányért. A díjat a belvárosi forgalomátszervezéssel kapcsolatos marketing kampányért kapta a város.

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, a siker széleskörű összefogás eredménye. A kezdeményezést – melynek ötletgazdája Balázs Ákos, a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület elnöke volt – többek között az EDC Debrecen Smart City csapata, a Debreceni Tankerületi Központ, a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium, a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Fórum Debrecen, a Tesco, a MediaMarkt, a CTS Informatika és a Magyar Telekom segítette. A kampány sikeréhez a Médiacentrum Debrecen is hozzájárult kisfilmjeivel.

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójában az önkormányzat 53 csomópont átalakítását vállalta annak érdekében, hogy a jelentősen megnőtt autós forgalom mellett élhető maradjon Debrecen. A koncepció egyik leghangsúlyosabb eleme a belvárosi egyirányúsítás volt. 2017 őszén a Széchenyi – Kossuth, valamint a Szent Anna – Miklós utcák egyirányúvá váltak.

Az új forgalmi rendre való átállás megkönnyítése érdekében Debrecen csatlakozott a Waze Connected Citizens Programjához 2017 márciusában. Az együttműködés lehetőséget biztosított arra, hogy egy valós idejű, közösségi alapú navigációs alkalmazás segítse az eligazodást a Debrecenben közlekedők számára.

A város ismeretterjesztő kampányt indított, amelyben több helyszínen – a Fórum Bevásárlóközpontban és a Kishegyesi úti Tescóban – csaknem egy hónapon keresztül középiskolás diákok segítették a Waze alkalmazás megismertetését az érdeklődőkkel. A kampány sikeréért az egész város együtt dolgozott a helyi vállalatokkal és partnerekkel közösen. A cél az volt, hogy minden kommunikációs csatornán eljusson a hír a lakossághoz.

Minden vélemény számít!