kossuthpapja

Miért ítélték halálra a debreceni papot? – a Duna Worldön mutatják be a DTV új filmjét

Amint az a Magyar Média Mecenatúra programban támogatásban részesülő filmeknél megszokott, a Debrecen Televízió új filmjét is egy országos csatorna mutatja be. A Kossuth papja című filmnek a Duna Worldön lesz a televíziós premierje kedden 17 óra 30 perckor.

A Kossuth papja Könyves Tóth Mihály debreceni református lelkész az 1848-49-es szabadságharcban betöltött szerepéről szól. Az egyórás alkotást Tóth-Máthé Miklós azonos című regénye alapján Dánielfy Zsolt rendezte. Könyves Tóth Mihály az 1848-as forradalom és szabadságharc meghatározó alakja volt, lelkesítő beszédei hatására tömegesen álltak a debreceni fiatalok a honvédseregbe, a michael kors watch purse ahol ő maga tábori lelkészként szolgált. A nép Kossuth papjaként vagy aranyszájú papként emlegette. Hazafias beszédei miatt a forradalom után kötél általi halálra ítélték, végül amnesztiát kapott.

Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült egyórás film „karrierje” már a televíziós bemutató előtt elkezdődött. nfl-jerseys-at-walmart-aliexpress Szombathelyen a II. Savaria Filmszemlén a kisjátékfilmek kategóriájában a 35 pályamű közül a Kossuth papja hozta el az első díjat.

A filmet Dánielfy Zsolt rendezte, főbb szerepekben Bakota Árpádot, Csikos Sándort, Nagy Garay Tamást, Miske Lászlót, nfl jerseys ranked custom Szalma Noémit, Papp Istvánt és Pál Hunort láthatjuk. A film díszlet- és jelmeztervezője Gyarmathy Ágnes volt, az ő egyik munkája az Oscar-díjas Mephisto.

A filmet a későbbiekben a Debrecen Televízió is műsorra tűzi.

Minden vélemény számít!