berkesi

Évtizedek óta szolgálja Debrecent: Berkesi Sándorról készített filmet a DTV

Vörösvérsejtté vált zene – ezzel a címmel készített portréfilmet Berkesi Sándorról, a Kollégiumi Kántus Liszt-díjas karnagyáról, a város díszpolgáráról a Debrecen Televízió. Az alkotást szerda délután mutatták be a református Nagytemplomban.

Nemcsak Debrecenben, hanem a  világ számos pontján fellépett az elmúlt évtizedekben az általa vezetett a Berkesi Sándor által vezetett Kollégiumi Kántus. A Liszt-díjas karnagy több mint 40 éve szolgálja a várost és az egyházzenét.

berkes- Az hogy én ezt a szolgálatot végezhettem jól, rosszul, ez ajándék. Igyekeztem jól csinálni. Szoktam mondani a diákjaimnak, amikor sok év vagy évtized után találkozunk, hogy ami rossz, nfl jerseys ranked custom azt felejtsd el, ha van jó, azt őrizd meg és add tovább – vall életfelfogásáról  Berkesi Sándor.

A karnagyot mutatja be a Debrecen Televízió most elkészült alkotása. A ‘Vörösvérsejtté vált zene’ című, egyórás film a DTV debreceni díszpolgárokról készülő sorozatának legújabb darabja. Vojtkó Ferenc szerkesztő szerint aki megnézi az alkotást, megtudhatja, miként válhat a zene a lélek, az elme, a fizikai test „vörösvérsejtjévé”, életen át tartó élményévé.

berkesdd- Berkesi Sándor tanár úrtól meg lehet tanulni nagyon nagyon sok dolgot, de két dolgot feltétlenül: a zene szeretetét és a nemzet szeretetét. ugg outlet alexandria anaheim Ő ugyanis roppant mód szereti a magyar népet, és a kettőt össze is kapcsolja életművében, a zene és a nemzetszeretet számára egyet jelent – mondta el Vojtkó Ferenc.

Debrecen egy büszke város, büszke azokra az emberekre, aki szellemi értéket teremtettek – fogalmazott Komolay Szabolcs alpolgármester a film szerda délutáni bemutatóján. A Nagytemplom imatermében Fekete Károly volt Kántus-tag, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke kiemelte: Berkesi Sándor összes műsorának üzenete volt.

berkesi1- Nem túlzás, ha azt mondom, hogy korszakos jelentőségű Berkesi tanár úr munkássága Debrecenben. A Kollégiumi Kántusban és a kollégiumi egyházzenei életében egy virágkort hozott el, és egyben a Kárpát-medencei reformátusság életében is – hangsúlyozta Fekete Károly.

Az alkotást hamarosan műsorára tűzi a Debrecen Televízió, monster beats audio beats adidas azt követően pedig DVD-n is megjelenik a Berkesi Sándort bemutató portréfilm.

DehirBemutatták a Debrecen Televízió új filmjét

Minden vélemény számít!