tiszatoeldugott

Amit csak a madár lát: képernyőn a DTV gyönyörű ismeretterjesztő filmje – videóval

Kedden és szerdán mutatja be a Duna Word a Debrecen Televízió kétrészes ismeretterjesztő filmjét, ami az Amit csak a madár lát címet kapta. Az első részt március 29-én, kedden 18.25-től, a másodikat március 30-án, szerdán, 18.30-tól láthatják a nézők (ismétlés: első rész március 30., szerda, 8.15; második rész március 31., csütörtök, 8.05).

Magyarország számos olyan helyet rejt, amely a nyilvánosságtól elzártan őrzi annak az ősi tájnak a maradványát, a michael kors watch purse amely egykor jellemezte a Kárpát-medencét. Érintetlen, zavartalan helyszínek, amelyek csak a szakértők és a terület őrzői előtt nyílnak meg. Kelet-Magyarország hat ilyen lenyűgöző helyére viszi el a nézőket a Debrecen Televízió filmje.

A stáb tavaly nyártól ősz végéig hat helyszínen forgatott. A Bátorligeti őslápon, ahol a különleges mikroklímának köszönhetően Magyarország egyik leggazdagabb és legváltozatosabb növény- és állatvilága maradt fenn. A Nyírjestónál, mely egy több mint 11 ezer éves maradvány az utolsó jégkorszakból. Az Öreg-Túrnál, amit Magyarország egyik legszebb szelíd-vad folyójaként emlegetnek.

amitanimA Berettyó folyó mezőtúri szakaszán, ahol a gátak felszámolásával sikerült egy olyan, közel 30 kilométeres szakaszt létrehozni, ahol a víz szabad mozgásával visszaállították az egykori természetes élővilágot. A Bihari-síkon, ahol a Hortobágyi Nemzeti Park szakemberi néhány éve egy rendhagyó programot indítottak el. michael kors abbey backpack access review Egy olyan, a múltat idéző bihari tájképet kívántak újra életre hívni, ami a folyószabályozások előtt jellemezte a vidéket. Tették ezt sikerrel. Végül a Tisza-tó rejtett világát fedezte fel a stáb.

amitcsakmadarA készítők különleges képi világot szerettek volna megteremteni. A forgatásokon egy Canon C300-as kamerát használtak különböző optikákkal. A szakemberek azt mondják, hogy ez egy olyan hibrid eszköz, mely a fényképezőgép képi világát hozza mozgóképen. Emellett természetesen drónnal is sokszor dolgozott a stáb, így tudták igazán megmutatni azt, amit csak a madár lát. A filmből látványos animációk révén is új tudásra szerezhetnek a nézők.

amitanim2A filmen Széles Tamás rendező mellett forgatókönyvíróként és szerkesztőként dolgozott Vida Gyula, vezető operatőrként Renyó Norbert, operatőrként Török János és Lakatos János, technikusként Lakatos József és Fényi Csaba. A vágó, színkorrektor és zenei szerkesztő Papp Ferenc volt, moncler jacket acorus 2 a hangmérnök Csengeri László. Az animációkért Kovács Kálmán felelt. A film elkészültét gyártásvezetőként Bogár Tibor, narrátorként Sipos Ferenc, IT munkatársként pedig Czobor István segítette.

amitcsakmadar3Az Amit csak a madár lát a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja révén készült el, ezért lesz országos csatornán a film bemutatója. A filmhez a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. az úgynevezett kulturális tao révén is anyagi támogatást nyújtott.

Minden vélemény számít!