forgatas

Műsorkészítésre nyertek forrást a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tagtelevíziói

Ötszázmillió forint keretösszeggel 2019-re is kiírta pályázatát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helyi és körzeti televíziók rendszeresen jelentkező hírműsorainak, illetve közéleti és kulturális magazinműsorainak készítésére. Szintén eheti ülésén döntött a testület a tavalyi kiírás utolsó fordulójára beérkezett pályázatokról.

Meghirdette a Médiatanács erre az évre is a Magyar Média Mecenatúra Program rendszeresen jelentkező hírműsorok, illetve közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázatát helyi és körzeti televíziók részére. Az idei, összesen ötszázmillió forint keretösszegű pályázatra is négy fordulóban lehet majd jelentkezni, az első fordulóra a jelentkezés határideje április 11-e. Az elnyerhető maximális támogatás a közéleti műsorok esetében adásonként ezúttal is 60, hírműsorokra és kulturális magazinműsorokra 40 ezer forint, ami most sem lehet több, mint a tervezett összköltség kétharmada.

Ugyanezen pályázat tavalyi, negyedik fordulójáról is döntött a testület, és huszonhárom televízió összesen 109,4 millió forint támogatásban részesült.

Hírműsorokat készíthet hét médiaszolgáltató: a Győr+ Televízió (HTOE-tag), a Somogy TV (HTOE-tag), a Bajai Televízió, a dunaújvárosi D+ TV, a Fehérvár Televízió (HTOE-tag), a Keszthelyi Televízió (HTOE-tag) és a Kanizsa TV(HTOE-tag).

A közéleti magazin kategóriában sikeresen pályázott: a bükkábrányi Eleven Televízió (HTOE-tag), a Csongrád TV (HTOE-tag), a szegedi TiszapART Televízió, a Pomáz Televízió, a mohácsi Csele TV, a Putnoki Városi Televízió (HTOE-tag), valamint a fővárosi CITY TV (HTOE-tag) és XV TV.

A Kecskeméti Televízió (HTOE-tag), a Mezőtúri Városi Televízió, a Makói Városi TV (HTOE-tag), a Veszprém TV (HTOE-tag), a szekszárdi székhelyű Tolnatáj Televízió, a Szentes Televízió, a Miskolc Televízió (HTOE-tag) és Budapestről a Hegyvidék Televízió (HTOE-tag) kulturális magazinműsor készítésére fordíthatja az elnyert összeget.

Minden vélemény számít!