kozgyules

Elmarad a HTOE találkozója, a közgyűlést részlegesen, új időpontban tartjuk meg

Sajnálattal kell közölnöm, hogy a vírushelyzetre tekintettel az elnökség úgy döntött, a meghirdetett formában nem tartjuk meg a Helyi Televíziók Országos Egyesülete őszi találkozóját.

Szakemberek (pl. a SOTE rektora szerint) legalább százezer fertőzött van ma az országban, s mi legalább 110-en lennénk, azaz nagyon nagy szerencse kellene ahhoz, hogy legalább egy fertőzött ne lenne a résztvevők között. Mivel másnap mindenki hazamenne, dolgozna, találkozna munkatársaival, egy esetleges később kiderült megbetegedés a helyi televíziózás leállását is okozhatná. Az elnökség nagyon sajnálja, hogy ezt a döntést kellett meghoznia, hiszen folyamatosan szerveztük a találkozót, de úgy látják, ez most a felelős döntés.

A találkozóból így az NMHH-fórum elmarad (valószínűleg a náluk életbe lépő protokoll miatt el sem jöhetnének, már a Médiatanács is online ülésezik). Ugyancsak elmarad a pártoló tagjaink bevonásával tervezett szakmai fórum, amit elsősorban a műszaki vezetőknek hirdetünk meg. Ezt a programot igyekszünk jövőre megtartani, mert úgy látjuk, van rá igény a tagtelevíziók részéről is.

A találkozó programjai közül egyedül a közgyűlést tartjuk meg, de azt is csak részlegesen. Törvényi kötelezettségük az egyesület tavalyi évéről szóló mérleg és pénzügyi beszámoló elfogadása szeptember 30-ig, ezt tehát meg kell tennünk. Lehetőség lenne jelenlét nélküli közgyűlés megtartására online formában. Ennek lebonyolítására 8 napunk lenne, ugyanakkor a szabályai igen szigorúak. Legalább a tagok felének szavaznia kellene, s a szavazatokat az Ügyfélkapun keresztül digitális aláírással kellene hitelesíteni a tagoknak. Tartunk attól, hogy nem lenne meg a határozatképesség. Ha ez történne, egy rendes közgyűlést kellene összehívnunk, amire már szeptember végéig nem lenne idő, lévén az alapszabályunk szerint 15 nappal a közgyűlés előtt ki kell küldenünk a meghívót.

Az elnökség ezért úgy döntött, az eredetileg meghirdetett napon (szeptember 24.) és helyszínen (Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata, Tópart sétány 2.), de valószínűleg a teraszon (időjárás függvénye) tartjuk meg a közgyűlést. Fontos változás, hogy az eredetileg meghirdetett 13.30 helyett 11 órakor kezdjük a közgyűlést. Határozatképtelenség esetén (a tagok fele) az elnök 11.30-ra hívja össze újra a megismételt közgyűlést.

Felhívom a figyelmet arra, hogy az újra összehívott, 11.30-kor kezdődő közgyűlésen már nincs létszámkorlát, azaz a megjelentek döntést hozhatnak az alapszabály szerint.

Az elnökség épp ezért úgy döntött, hogy a közgyűlés eredeti napirendi pontjai közül csak egyet hirdet meg az új közgyűlésre, ami törvényi és halaszthatatlan kötelezettségünk: A számviteli beszámoló elfogadása. Az elnökség is tudja, hogy valószínűleg így nem lesznek sokan a közgyűlésen, ezért a többi napirendi pontot töröljük. Minden más kérdésben azt szeretné az elnökség, hogy a lehető legnagyobb legitimitással szülessenek meg a további döntések, így azokat majd a következő, rendes közgyűléseken hozzuk meg.

Az új közgyűlési meghívót itt érhető el.

Az idei Helyi Érték Díjasokat hamarosan ki fogjuk hirdetni (még egy kategória kapcsán folyamatban van a döntés), a díjakat a következő találkozónkon osztjuk majd ki a díjazottaknak.

Annak ellenére, hogy az alapszabályunkban már nincs benne az évenkénti egyszeri részvételi kötelezettség a közgyűlésen, arra természetesen mindenkit várunk.

Bízunk benne, hogy megértitek az elnökségi döntés hátterét, nehezen hozták meg a tagok, mert tényleg lelkesen készültünk a konferenciára.

Minden vélemény számít!