tvstudio

Műsorkészítésre és műszaki fejlesztésre nyertek forrást a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tagjai

Mintegy százötvenmillió forint támogatást kapott műsorkészítésre és műszaki fejlesztésre harminchat televízió és rádió – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság  Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az új összetételű médiatanács – amelynek tagja Budai László, Hankiss Ágnes, Meszleny László és Szadai Károly, elnöke pedig Karas Monika – a helyi és körzeti televízióknak szóló, hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat harmadik fordulójában 26 televíziónak összesen 125,6 millió forint támogatást osztott ki.

Közéleti magazinokat készíthet a komlói Baranya Televízió, a fővárosi ESTV, a TV10 és a Centrum TV, a Hajdúszoboszlói Városi Televízió (HTOE-tag), az Irány Televízió Miskolc, a Soltvadkerti TV, a Komló és Térsége TV, továbbá a gödöllői Régió Plusz Televízió.

Hírműsor kategóriában a Zalaegerszegi Televízió (HTOE-tag), a Veszprém TV (HTOE-tag), a budapesti Hegyvidék Televízió (HTOE-tag), a Kecskeméti Televízió (HTOE-tag), a Városi Televízió Szeged (HTOE-tag), a Szolnok Televízió (HTOE-tag), a pécsi Pannon TV, valamint a TV Budakalász  (HTOE-tag) pályázott sikeresen.

A Városi Televízió Eger (HTOE-tag), a Gyula Televízió, az Ózdi Városi Televízió (HTOE-tag), a Salgótarjáni Városi Televízió (HTOE-tag), a Szombathelyi Televízió (HTOE-tag), a Kapos Televízió (HTOE-tag), a Gyöngyösi Városi Televízió (HTOE-tag), a TV Szentendre  (HTOE-tag) és a fővárosi Apostol TV pedig kulturális magazinműsorok készítésére fordíthatja az elnyert összeget – írták.

Tájékoztatást adtak arról is, hogy a testület a közösségi médiaszolgáltatóknak kiírt műszaki pályázat idei harmadik fordulójában tíz pályázót támogatott összesen 20,9 millió forinttal.

A televíziók közül a budapesti Apostol TV és a d1 TV, a Szentendre TV (HTOE-tag), a Tatai Televízió (HTOE-tag), a sárvári Trió-TV-Dunántúl  (HTOE-tag) és a Kistelek Városi Televízió, míg a közösségi rádióknál a veszprémi Mária Rádió Bakony, a fővárosi Klasszik Rádió 92.1 és a 90.9 Jazzy Rádió, valamint a miskolci Csillagpont Rádió fejlesztheti technikai berendezéseit – tudatták.

Hozzátették: a nyertesek a pénzt stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjelátviteli és a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására fordíthatják.

Minden vélemény számít!