gyoztes

Kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete televíziós díjait

A 90 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete Békéscsabán tartja hagyományos tavaszi találkozóját. A kétnapos tanácskozás első napján, csütörtökön adták át az egyesület Helyi Érték Díj pályázatának díjait. Az egyesület idén három kategóriában írt ki pályázatot, a híradók mellett a magazinműsorokkal, valamint a dokumentumfilmekkel versenyeztek a helyi televíziós műhelyek.

A Gulyás István, Buglya Sándor és Kocsis Tibor alkotta zsűri a Nyíregyházi Televízió Híradóját találta legjobbnak. A második helyen a Miskolc TV Miskolc Ma című híradója végzett, a harmadik legjobb híradót a Zalaegerszegi Televízió készítette.

A tematikus magazinok között a fővárosi City TV Városmesék  című műsora érdemelte ki a fődíjat. A második a Győr+ TV: Gázfröccs című autós magazinja lett, míg a harmadik helyet a Szeged TV Szabad száj című közéleti magazinja érdemelte ki.

A zsűri a legjobb egész filmnek járó díjat a Médiacentrum Debrecennek adta a Kárpátaljai vértanúk – az illegális egyház című alkotásért. A második helyen a Makói Városi Televízió végzett Az elveszett napló nyomában című filmjével. A harmadik a Telepaks TV  Irodalmi, emberi tájak Tolna megyében című filmje lett.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete tizenhatodik éve ismeri el életműdíjjal az arra érdemesek munkásságát. 2019-ban a helyi televíziós társadalom Fischer Gábort, a Szeged TV műszaki vezetőjét tüntette ki életműdíjjal.

Az ünnepélyes díjátadón Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára államtitkári dicsérettel ismerte el a Helyi Televíziók Országos Egyesületét a szervezet alapításának harmincadik évfordulója alkalmából.

A szakmai találkozó második napján, pénteken a közgyűlés új tagok felvételéről is dönt, így tovább növekszik a Helyi Televíziók Országos Egyesülete taglétszáma. A közgyűlés mellett egy fórumot is tartanak a Médiatanács tagjainak, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársainak részvételével.

Minden vélemény számít!