htoe560

Kiosztották a Helyi Televíziók Országos Egyesülete televíziós díjait

A 88 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete Hajdúszoboszlón tartja hagyományos tavaszi találkozóját. A kétnapos tanácskozás első napján, csütörtökön adták át az egyesület Helyi Érték Díj pályázatának díjait. Az egyesület idén három kategóriában írt ki pályázatot, a híradók mellett a magazinműsorokkal, valamint a dokumentumfilmekkel versenyeztek a helyi televíziós műhelyek.

A Gyurity Mónika, Márföldi István és Kontra György alkotta zsűri a Médiacentrum Debrecen Napszemle című híradóját találta legjobbnak. A második helyen a Halas TV híradója végzett, a harmadik legjobb híradót a Zalaegerszegi Televízió készítette.

A tematikus magazinok között a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsora érdemelte ki a fődíjat. A második a Szegedi Városi Televízió  Diagnózis című egészségügyi magazinja lett, míg a harmadik helyet a Békéscsabai Médiacentrum Zöld7 című magazinja érdemelte ki.

A zsűri a legjobb egész filmnek járó díjat a Makói Városi Televízió adta az Ami egy vonóban rejlik című alkotásért. A második helyen a Médiacentrum Debrecen végzett a Kedvvel vetettem című portréfilmjével, amit Aradi Csabáról készített. A harmadik a Szolnok TV: Apáról fiúra  című filmje lett.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete tizenötödik éve ismeri el életműdíjjal az arra érdemesek munkásságát. 2018-ban a helyi televíziós társadalom Balogh Zsoltot, a Balogh Stúdióvilágítás korábbi vezetőjét tüntette ki életműdíjjal.

A szakmai találkozó második napján, pénteken a közgyűlés új tagok felvételéről is dönt, így tovább növekszik a Helyi Televíziók Országos Egyesülete taglétszáma. A közgyűlés mellett egy fórumot is tartanak a Médiatanács tagjainak, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársainak részvételével.

Minden vélemény számít!