mma

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia és a Helyi Televíziók Országos Egyesülete

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE) 2018. május 16-án hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Pesti Vigadóban. A megállapodási szerződést az MMA részéről Vashegyi György elnök és dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár, a HTOE részéről Lovass Tibor elnök látta el kézjegyével.

A Magyar Művészeti Akadémia törvény által előírt közfeladatai közé tartozik többek közt, hogy „hozzájárul a magyar művészeti hagyomány gondozásához és közkinccsé tételéhez”, „támogatja a művészeti alkotások nyilvánosságra kerülését”, „együttműködik az országos audiovizuális közszolgálati médiaszolgáltatókkal”.

A 90 taggal rendelkező Helyi Televíziók Országos Egyesülete vállalt feladata a helyi és körzeti tagtelevíziók, médiaszolgáltatók támogatása, érdekképviselete.

A két szervezet képviselői ezért még 2015-ben szakmai koncepciót dolgoztak ki az MMA és a helyi médiumok szervezett együttműködésére, most pedig feladataik hatékonyabb ellátása érdekében fűzik szorosabbra együttműködésüket, melynek legfőbb célja a művészeti ágak médiamegjelenési lehetőségének bővítése. A megállapodás kiterjed a helyi médiumokon belül a helyi televíziókat, rádiókat, napi- és hetilapokat, hírportálokat, illetve az ezeket összefogó hírcentrumokra is. Ez a széles felületkínálat garancia arra, hogy minden művészeti ág méltó minőségben és a számára megfelelő célcsoporthoz jusson el.

A két fél közös elvárása, hogy növeljék az MMA tevékenységének országos ismertségét, valamint, hogy a vidéki Magyarország művészeti eseményei, rendezvényei minél nagyobb számban jelenjenek meg a helyi médiumokban, akik térítésmentesen olyan szabad közlésű, magas minőségű tartalmat is kapnak a Magyar Művészeti Akadémiától, amely gazdagítja kínálatukat.

Minden vélemény számít!