nmhhmegbesz

A Médiatanács új elnöke fontosnak nevezte a HTOE archívumdigitalizálási törekvéseit

Megismerte Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács új elnöke a Helyi Televíziók Országos Egyesülete azon törekvését, hogy a helyi televíziók archívumát digitalizálni lehessen. A fő cél az archívum megmentése és kulcsszavazása, hogy kereshető legyen.

Koltay Andrásnak Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesülete elnöke vázolta az elképzeléseket. A megbeszélésen részt vett Meszleny László, a Médiatanács tagja, valamint Répászky Lipót, a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA). A NAVA képviselőivel a HTOE elnöksége már számos megbeszélést folytatott arról, hogyan lehetne lebonyolítani a digitalizálási programot.

A Médiatanács elnöke támogatható, fontos ügynek nevezte a programot, és a mielőbbi folytatást, a részletek kidolgozását kérte. A megbeszélésen a forrás megjelölésének lehetőségei is szóba kerültek.

A projektben történő részvétel a tagok számára nem kötelező, akik azonban csatlakozni szeretnének, Lovass Tibor elnöknél jelentkezhetnek. A jelentkezők körét hamarosan véglegesíteni kell a folytatáshoz.

Minden vélemény számít!