2010 óta évente átlagban 250 film készült Magyarországon

2010 és 2014 között évente átlagban 250 mozi- és tv-film készült Magyarországon, évi átlagban csaknem 46 milliárd forint összértékben – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságkommunikációs igazgatósága.

A produkciók közül kiemelkedett a Die Hard 5 című akciófilm Bruce Willis főszereplésével, a Herkules című, 2013-ban forgatott kalandfilm, valamint a Marslakó (The Martian) című sci-fi Matt Damonnal a főszerepben. Mindhárom film költségvetése meghaladta a 10 milliárd forintot – derült ki az NMHH Nemzeti Filmirodájának nyilvántartásából.

Az MTI azután kereste meg a hivatalt, hogy a European Audiovisual Observatory nevű szervezet azt írta jelentésében, hogy a GDP arányában egész Európában Magyarországon költenek messze a legtöbbet filmgyártásra. ugg outlet bicester brunswick

Arról, hogy a filmgyártási költések mennyivel növelhették a magyar költségvetési bevételeket, az NMHH-nak nincs információja. Arra a kérdésre, hogy Magyarország miért ilyen népszerű a filmkészítők körében, az NMHH kifejtette: egyrészt a magyarországi filmszakmai szolgáltatások színvonala magas; rendelkezésre áll a magasan kvalifikált, nagy gyakorlattal rendelkező, nyelveket beszélő munkaerő, továbbá első osztályú stúdiók (az etyeki Korda Stúdió, moncler armoise albizia 2 a rákospalotai Origo Stúdió), első osztályú technikai berendezések (kamerák, lámpák, kameramozgatók, SFX, VFX, díszletépítés) és kiváló minőségű utómunka-stúdiók érhetők el.

Másrészt, mint írták, egyedülálló a főváros földrajzi sokoldalúsága: Budapest mint helyszín szinte minden európai várost “helyettesíteni tud”: Rómát alakította A rítus (The Rite) című, monster beats audio beats adidas Anthony Hopkins főszereplésével készült horrorfilmben, Münchent Steven Spielberg 2005-ös filmjében, amely az 1972-es müncheni olimpián elkövetett palesztin merényletet követő eseményeket dolgozza föl.

Emellett az NMHH szerint kiemelkedően vonzó a filmiparban a magyarországi támogatási szisztéma: 2015-től 25 százalékra emelkedik a közvetett támogatás összege, amely mellett továbbra is érvényes az a szabály, miszerint a közvetlen magyarországi filmgyártási költségek 20 százaléka külföldön is elkölthető, ha az kapcsolódik a magyarországi forgatáshoz. Emellett a kedvező forintárfolyam is szerepet játszhat a filmek forgatási helyszíneiről szóló döntésekben – jegyezte meg a hivatal.

z NMHH közölte, jelenleg is előkészület alatt áll két nagyobb produkció magyarországi forgatása: az Inferno című thrilleré Tom Hanks főszereplésével és a Tyrant című filmsorozaté. nfl jerseys reddit for sale near me 2

Minden vélemény számít!