tvnezes

Még mindig meghatározó szerepet tölt be a lineáris televíziózás

Hiába egyre elterjedtebbek a tartalomfogyasztó eszközök, a hagyományos televíziózás még mindig a fénykorát éli – derül ki a világ egyik legnagyobb médiacége, a Viacom felméréséből.

Jelentősen változtak a tartalomfogyasztási szokások az elmúlt évtizedben, hiszen a közönség egyre több eszközön – okostelefon, tablet, stb. – és szolgáltatáson keresztül – VOD (video on demand, azaz a videótár szolgáltatás) – tudja követni kedvenc műsorait. A Viacom TV RE(DEFINED) 10 500 nézőt megszólító kutatása arra kereste a választ, ugg outlet alexandria anaheim hogy milyen jövő vár a tévézésre és miként lehet megszólítani a célcsoportot. A médiacég 18 országban – köztük Magyarországon – kérdezte meg a 6-34 év közötti fiatalokat a televíziózási szokásaikról. A kutatás legjelentősebb következtetése, hogy bár napjainkban korántsem csak otthon lehet élvezni a műsorokat, mégis a lineáris televíziózás, tehát a valós időben történő tévés tartalomfogyasztás 2015-ben is meghatározó szerepet tölt be szerte a világon. Minden korosztály esetében magasan vezet a hagyományos tévézés, a 25-34-es életkorú megkérdezettek például 70%-ban lineáris tévét „fogyasztottak” az elmúlt 24 órában, a második legnépszerűbb platform a VOD, azaz a videótár szolgáltatás volt számukra, michael kors abbey backpack access review ezeket pedig a YouTube, valamint a tévécsatorna honlapja, applikációja követi.

A műsorokkal elégedettek a nézők, a csehek 70%-a, valamint a románok 72%-a vallotta azt, hogy a tévé olyan jó mint régen, vagy még jobb is mint valaha. A magyarok nem ennyire derűlátók, mert nálunk ez az elégedettségi arány 59%. michael kors access apple watch Globálisan a résztvevők elsöprő többsége szerint annyi a jó tévéműsor, hogy már nem is tudják nyomon követni minden kedvencüket. Ugyancsak 72%-ban vallották azt a fiatalok, hogy a klasszikus tévéműsorok a napi beszélgetések állandó elemei, erről a magyarok 64%-a vélekedett hasonlóan. Bárhol is legyenek az emberek a világon, szeretik megbeszélni a képernyőn látottakat, ilyen szempontból nem változott sokat a világ az elmúlt évtizedekben.

További részletek az mmonline.hu cikkében. monster beats studio wireless by dre

Minden vélemény számít!