zsolca

Zsolca TV

A Zsolca Televízió 1997-ben kezdte meg műsorszolgáltatását (akkor még foként csak képújság) a felsőzsolcai kábelhálózaton. Kezdetben kereskedelmi televízióként, 2000. november 16-tól közműsor-szolgáltatóként működik. 2005 márciusa óta pedig Kht.-ként szolgálja a városban élők informálását.

Hetente (az ismétlésekkel együtt) több mint három óra szerkesztett műsorral tájékoztatjuk a város lakosságát a helyi eseményekről. Adásunkban kulturális- és sportközvetítéseket, hírek, tudósítások segítik a nézők közvetlen tájékozódását környezetük eseményeiről. Rendszeresen összefoglalókat készítünk a felsőzsolcai képviselő-testület üléseiről is. Műsorstruktúránk a honlapunkon és a képújságon is olvasható. Új műsorral szerdánként 18 órától jelentkezünk!

Felsőzsolca polgárai közül egyre többen kísérik figyelemmel műsorainkat. A visszajelzések azt mutatják, hogy nagy igény mutatkozik városunkban a helyi televízió információira.

A 2004-es esztendőben technikai fejlesztést hajtottunk végre. A beruházás össz volumene meghaladta a három és fél millió forintot. Ezzel a fejlesztéssel a Zsolca TV a korábbi SVHS rendszerről áttért a DVCAM rendszerre. A beruházás során jelentősen bővült a technikai apparát. A teljesség igénye nélkül: AVID non-lineáris editor, Sony DSR-11-es DVCAM rögzítő, Yamaha 16 csatornás hangmixer és AKG mikrofonok, valamint egyéb kiegészítő eszközök kerültek beszerzésre.

A 2005-ös év technikai beszerzései között szerepelt az adásismétlés automatizálásának megvalósítása – így még többször láthatják heti adásunkat.

A Zsolca TV mint helyi hírforrás nem csak a televízió képernyőjén, hanem az interneten is jelen van. A www.zsolcatv.hu weboldal a televízióval kapcsolatos információk mellett a helyi és országos híreket felvonultató honlapként is üzemel.

A ZsolcaTV Kht. 2005 novembere óta gondozza a már 18. évfolyamában járó Zsolcai Hírmóndó című újságot, amely Felsőzsolca Város Képviselő-Testületének kéthetente megjelenő kiadványa. A Zsolcai Hírmondó 8 oldalon, 2006 április óta színes borítóval és hátlappal jelenik meg.

Cím: 3561 Felsőzsolca Szent István u. 20.
Telefon: 06-46-789-052
E-mail: vagyonkezelo@felsozsolca.ph
Web: www.zsolcatv.hu
Ügyvezető: Molnárné Vantal Nikoletta