vasarhelylogo

Vásárhelyi Televízió

A Vásárhelyi Televíziót 1986-os megalapításakor azzal a céllal hozták létre, hogy a hódmezővásárhelyi és a környékbeli lakosság kiegyensúlyozottan, folyamatosan, első kézből juthasson információhoz közvetlen lakóhelyének életéről, mindennapjairól, eseményeiről. A kezdetben igencsak szűk körben fogható televíziós adás napjainkban 28 ezer háztartást, kb. 60-70 ezer nézőt ér el Hódmezővásárhelyen és a környékbeli településeken.

1986. január 22.-én a Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága – a Petőfi Művelődési Központon belül – létrehozta a Városi Televíziót, mint intézményt. 1988. január 5.-én a Minisztertanács Hivatala – Városi Televízió Hódmezővásárhely néven – ideiglenesen egy évre adott engedélyt a stúdió létrehozására. 1988. szeptember 5.-én már önálló csatornán jelentkezett a helyi tévé. A város 1990-ben vásárolta meg az adókészüléket azzal a céllal, hogy nem csak kábelen, hanem szórtan is továbbítani tudja a műsorokat, potenciálisan mintegy 80 ezer nézővel lehetett számolni. A Városi Televízió 1991-ben heti egy alkalommal jelentkezett önálló műsorral, havonta pedig élőben közvetítette a közgyűlés ülését. 1992-től heti két alkalommal volt adásnap. Az 1994-es év nagy változást hozott, ugyanis az addigi műsoridő a sokszorosára emelkedett, július 15-től – az újabb engedély értelmében – a VTV 6 évig hetente négy alkalommal, naponta 17-22 óráig sugározhatott, a közgyűlés közvetítésére pedig havi egy alkalommal, 15-22 óráig volt lehetősége. Ebben az időszakban a rövid tudósítások mellett nagy hangsúlyt kaptak az élő stúdióbeszélgetések, valamint kiemelt szerephez jutott a kultúra is. Az 1997-es év több szempontból is áttörést jelentett, akkor vezették be a napi híradó készítést, valamint a 15 éven keresztül működő állandó rovatot, a Nap kérdését. 2000 nyarától a VTV átállt a 24 órás műsoridőre.
2014. március 3-tól új helyszínről jelentkezik, és korszerű digitális technikával működik a Vásárhelyi Televízió. A megvalósulásig hosszú út vezetett, több évtizedes technikai lemaradást kellett pótolnia a Vásárhelyi Televíziónak.

A televíziót működtető Szerdahelyi József Műsorszolgáltató Kft. 2018-ban megszüntette a műsorszolgáltatást, de bő egy év kihagyás után – 2020. március 1-jén a Vásárhelyi Televízió újraindult, előbb a HVSZ Zrt. keretein belül, majd ma már a korábbi működtető, a felszámolási eljárásból egyezséggel kikerülő Szerdahelyi József Műsorszolgáltató Nonprofit Kft. jogutódja, a Vásárhelyi Médiacentrum Nonprofit Kft. részeként működik.

A régi helyen, régi és új kollégák bevonásával, szerényebb anyagi kondíciók mellett, de egy változatos, színes műsorterv megvalósításán dolgozunk. A televízió immár a egy médiacentrum részeként tájékoztatja elsőkézből nem csak a helyi lakosságot, hanem a környékbeli települések lakóit is, hiszen a kábelszolgáltatók ott is terjesztik a műsort.  A Vásárhelyi Televízió legfontosabb műsora a hétköznaponként 12 percben jelentkező Híradó, emellett hetente kétszer készül Időben című hírháttérműsorunk, hetente jelentkezik kulturális magazinunk a Kultikum. A helyi közéletről, gazdaságról készülő anyagaink a Vásárhelyi Magazinban kapnak helyet. Közvetítjük a vásárhelyi futballisták, kézilabdások, kosárlabdások mérkőzéseit.  Munkatársaink egyharmada pályakezdő, de közülük többen is szakirányú diplomával rendelkeznek, így bízunk abban, hogy a kellő gyakorlat megszerzésével egyre színvonalasabb műsorokat készíthetünk.

Cím: 6800  Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Telefon: 62-202-499
E-mail: info@vasarhelyitv.hu
Web: vasarhelyitelevizio.hu
Ügyvezető: Kozó Attila