eger

Városi Televízió Eger

Egerben 1988-tól működik városi televízió. Azóta rendszeresen készítjük műsorainkat, melyek 1995-ig a városi kábelhálózat segítségével, majd 1996 tavaszától sugárzott adásként is eljutnak nézőinkhez.

Szerkesztőségünk az elmúlt évek alatt „nagykorúvá vált”: egyre több, témájában és feldolgozásában egyre színesebb és sokoldalúbb műsorral jelent meg. Mind gyakrabban, 1998 januárjától pedig naponta jelentkezünk élő adással. 1998 márciusától naponta jelenik meg a híradó a hét öt munkanapján, 10-12 percben. 2003-tól hacsak tehettük már a hét hat napján jelentkezett a HírAdás. (Ezek az ORTT által támogatott időszakok voltak.) Jelenleg a hét öt napján jelentkezik napi híradó általában 6 híranyaggal. A hétvégén pedig a heti HírAdásokból válogat 25 percben a heti hírösszefoglaló műsorunk, a HírAdás Plusz.

A Tv Eger napi nyolc órás sugárzott adását több mint 120 ezer ember láthatja. Ez a vonzáskörzet egyetlen sugárzó televíziója. Ezen kívül a városi kábelhálózaton az alsó, szociális programcsomagban műsorunk immár 22 ezer családhoz jut el. Eger és vonzáskörzete ily módon teljesen lefedett, adásunk a két szomszédos városban, Mezőkövesden és Füzesabonyban is fogható.

A Városi Televízió Egert a városi önkormányzat hozta létre, közhasznú társaságként működik. Szerkesztőségünk főként közszolgálati feladatokat lát el. Célunk az objektív, sokoldalú, pontos és gyors tájékoztatás; a politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és sportesemények nyomon követése.
Helyi média lévén nemcsak az egri események, rendezvények bemutatását, és olyan műsorok készítését tartjuk feladatunknak, amely a helyi lakosságot érintő kérdésekkel, problémákkal foglalkozik, hanem a hagyományőrzést és a vonzáskörzet értékeinek bemutatását is. Természetesen az így készült műsorok, bejátszások a televízió immár igen tekintélyes archívumát is gyarapítják.

Cím: 3300 Eger Törvényház u. 15.
Telefon: 36/419-999, 36/424-424
Fax: 36/426-164
E-mail: tveger@tveger.hu
Web: www.tveger.hu
Ügyvezető: Dr. Somogyi Kinga