tata

Tatai TV

A Tatai Televízió, amely jelenleg közalapítványi formában működik, 1990-ben alakult három fővel. 1996-tól a már médiatörvény által erősen szabályozott “környzetben”, a városi televízió működését a Tatai Televízió Közalaptívány látja el. A Közalapítványt és annak ténykedését 6 fős kuratórium felügyeli, és meghatározza a munkával kapcsolatos irányelveket.

A televízió műsorai a városi kábelhálózaton keresztül, mintegy 10,000 háztartásba jutnak el. 2005-től Tata-Agostyáni városrészbe, és a Tatához közeli Baj községbe is kiváló minőségben jut el a televízió napi műsora.

A legkorszerűbb digitális technikával felszerelt stúdióban készülnek az adások. A főszerkesztő Petzke Ferenc. A Tatai Televízió naponta egy órás saját, közszolgálati műsorral jelentkezik. Az este nyolc órakor kezdődő Tatai Híradó után hétfőnként a Tallózó az elmúlt hét fontosabb eseményeit válogatja össze. Kedden a heti sportösszefoglalóé a főszerep, szerdán egy Magazin műsor keretében részletesebben foglalkozunk a hét közérdeklődésnek számot tartó tatai eseményeiről. Csütörtökönként pedig politika, és közélet: a Közéleti Kerekasztalban az aktuális városi helyzetről kérdezi meghívott stúdió-vendégeit, a főszerkesztő.

Havonta élőben jelentkezünk Tata Város Önkormányzati Képviselői Testületi Üléséről, beszámolunk a bizottságok munkáiról, összefoglalót készítünk a városházán történt eseményekről. Legalább negyedévente állandó vendégeink a város legfontosabb vezetői, országgyűlési képviselői, akiktől összefoglalót kérünk munkájukról, döntéseikről.

A Tatai Televízió alkalmanként riportokat, tudósításokat készít tatai eseményekről  a Duna Tv, a Magyar Televízió és egyéb tv-műhelyek részére.

Cím: 2890 Tata Agostyáni út 1-3.
Telefon: 34/48-25-23
E-mail: tataitv@t-online.hu
Web: www.tataitv.hu
Főszerkesztő: Petzke Ferenc