tapolca

Tapolca Városi Televízió

A televízió működése során az a célunk hogy a Tapolca Városi Televízió a tapolcaiakról szóljon a tapolcaiaknak. Az adás és műsoridő terv összeállításakor a legfontosabb alapelvnek tekintettük a szakmai követelményeknek történő megfelelésen kívül a város elvárásainak való megfelelést, a jó értelemben vett pártsemlegességet. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem biztosítunk kellő teret a napi helyi politikának, viszont messzemenően betartva az arányosság elvét. Ennek megfelelően rendszeresen biztosítjuk az önkormányzati testületi ülések közvetítését. A másik kiemelten fontos területről az önkormányzati fenntartású intézmények (óvodák, általános- és középiskolák) oktatási, nevelési és kulturális életéről is rendszeresen tájékoztatjuk a nézőket. A városban működő civil szervezeteknek, egyesületeknek, egyházaknak kellő teret biztosítunk a műsorstruktúrában, hogy tevékenységük a nyilvánosság előtt folyhasson. Kellő hangsúlyt kapnak a kisebbségi önkormányzatok is. Tudva, hogy széleskörű érdeklődésre tarthat számot a sport, az egyesületekkel és a városi sportszervezővel együttműködve külön blokkban foglalkozunk a városban zajló sportélet bemutatásával. A műsort készítő stáb, kellő szakmai képzettséggel és televíziós gyakorlattal rendelkező személyekből áll. A heti rendszerességgel történő üzemeltetés folyamán két fő műsorsugárzási nap a szerda és a vasárnap. Szerdán 18.00-tól 20.30-ig vasárnap pedig 12.00-tól 16.30-ig sugároz a TV. Szezonban szerdán tekinthetik meg a labdarugó csapat idegenben játszott mérkőzéseit, valamint a város egyéb sportrendezvényeiről készült bővebb összefoglalót.

Az adásnapok megválasztásánál figyelembe vettük, az országos televíziók műsorszerkezetét, a Képviselő-testületi ülések időpontjait, valamint a borvidékből adódó életviteli szokásokat.

A műsorszerkezet felépítésekor döntő szempont volt, hogy modulokból álljon össze, ami megkönnyíti az archiváláskor a válogatást. Tartalmaz állandó műsorokat és olyanokat is, amelyek havonta egyszer, esetleg kétszer jelentkeznek. A műsorstruktúra igyekszik kielégíteni a nézők széles érdeklődési körének igényeit. A több éve létező jó szakmai kapcsolatot kihasználva a jelentősebb eseményekről az ÖBÖL TV magazin műsorán ( havonta 2x ), a Prognózis produkciós irodán keresztül pedig a Közép-Dunántúli Regionális agrármagazinban ( havonta 1x ) széles teret tudunk biztosítani a városunkban történt eseményeknek. A hónap aktuális keddi napján 18.00 – 22.00-ig a képviselő-testület ülését közvetíti a TV, kiegészítve a bizottsági ülések összefoglalóival.
Az eredményes működés pénzügyi hátterének megteremtése érdekében a műsoridőn kívül a nap 24 órájában a görgőképes képújság tölti ki a képernyőt. A műsorkészítésben résztvevő személyek szakmailag kellően megalapozott tevékenységével, a város lakosságának hiteles tájékoztatásával, a nem túlzottan nagyra törő – a “nagy” televíziók szerepét átvenni nem óhajtó – műsorszerkezettel, kiegyensúlyozott gazdálkodással szeretnénk elérni, hogy a TVT a város is szempontjából problémamentesen működjön.

Cím: 8300 Tapolca Kisfaludy u. 2-6.
Telefon(H-P 08.00-14.00): 87/412-289
Fax: 87/412-289
E-mail: taptv@zelkanet.hu és info@tapolcatv.hu
Web: www.tapolcatv.hu
Főszerkesztő: Kovács Melinda