soron

Sopron TV

A Sopron TV-t a 100%-ban önkormányzati tulajdonú 2015 nyarán alapított Soproni Kommunikációs központ Kft. működteti. A médiumot két televízió a PULZUS TV és a Sopron TV összevonásával hozták létre. Jelenleg 13 főállású munkatársa van a televíziónak, öt fő pedig szerződéses jogviszonyban látja el feladatát. A SopronTV munkatársai közül nyolcan, több éven keresztül a Magyar Televízió Soproni Körzeti Stúdiójában is dolgoztak. A kollégák, a magas szakmai tapasztalatot adó körzeti tv-s időszak alatt komoly előrelépést tehettek. A korábbi Sopron TV-ben két szerkesztő és két operatő több éves szakmai tapasztalatot szerezve érkezett, az új Sopron TV-hez.

A televízió négy főállású szerkesztővel, három operatőrrel, két vágóval, egy műszaki munkatárssal és egy gyártásvezetővel végzi a mindennapok feladatait. Ezt kiegészítve, szerződéses jogviszonyban foglalkoztatott kollégák segítik a híradó és a magazinok elkészítését. Közülük ketten jelenleg is az MTVA helyi tudósítói, így ők a többször is jelentkeznek a városból, annak környékéről és Bécsből is a közmédia részére. A televízió 2015. december 14-től sugározza adását, napi 24 órában. A 60 perces műsor minden hétköznap este hat órakor kezdődik, és az egyórás blokk ismétlődik mindig másnap délelőtt tíz óráig. Az egy órás műsort mindig friss hírekkel indítjuk. Ezt követi Mozaik című napi rendszerességgel jelentkező háttérműsorunk, amely alkalmat ad az érdekes információk bővebb kifejtésére. Hétköznapokon tematikus magazinok színesítik a televízió műsorkínálatát. Ebben helyet kap az egészségügyi és életmód-, sport-, kultúra-, várostörténet-, színház-, gasztro témájú magazin is.

A fiatalokat szólítja meg a Limonádé című műsor, melyet diákok készítenek, saját korosztályuk számára. A mozgóképes adást a képújság egészíti ki. A műsor 90%-ban saját gyártású anyagokból épül fel, tartalmát tekintve, mint egy nyolcvan százalékban közszolgálati. A műsorok szerkesztésénél törekszünk arra, hogy minél szélesebb körű tájékoztatást adjunk Sopron mindennapjairól, a város lakosságának életét meghatározó eseményekről. Szinte maradéktalanul jelen tudjunk lenni minden városi, intézményi rendezvényen. A Sopronban és környékünkön működő szervezetekkel, intézményekkel folyamatosan együttműködünk, és lehetőséget biztosítunk tevékenységük, rendezvényeik bemutatására.

Fontos feladatunk az archiválás, hisz a nyomtatott sajtóhoz hasonlóan az utókor, a levéltár számára is dolgozunk. Emellett természetesen új utakat és lehetőségeket keresünk, elsősorban az on-line médiában, a különböző közösségi felületeken.

Cím: 9400 Sopron Liszt Ferenc utca 1
Telefon: 06 99 310 903
E-mail: info@soprontv.hu
Web:  sopronmedia.hu
Ügyvezető: Harka Zoltán