sarviztv

Sárvíz Televízió

Az abai televíziót Aba Nagyközség Önkormányzata Sárvíz Televízió néven 1999 őszén indította újra. Fő céljuk volt – az abai polgárok igényeit is figyelembevéve -, hogy a televízió munkatársának közreműködésével a helyi közélet eseményei továbbra is dokumentálva legyenek az utókor számára, valamint az aktuális eseményekről, kérdésekről, problémákról a műsorokban a lakosság reális tájékoztatást kapjon hétről-hétre.

A Sárvíz Televízió 1999 december 23-án kezdte műsorait. Az első adás bejátszása után heti egy alkalommal szerdánként rendszeresen jelentkezett magazin jellegű programmal. Az éppen aktuális műsor hétfői ismétlésével, valamint a testületi ülésről készült felvétel bejátszásával havonta átlagosan a hozott műsoros kazettákkal kiegészítve a lakosság mintegy tíz órányi műsoranyagot kísérhetett figyelemmel. A visszajelzésekből ítélve nyilvánvalónak tűnt, hogy szükség van a helyi televízió rendszeres műsoraira. Néhány éve megtörtént az a beruházás, melynek során a Sárvíz Kistérség településeit egy optikai hálózattal kötötték össze.

A térségben 2006 óta a Sárvíz-Multimédia Bt. műsorszolgáltató. A cég egyik fő célkitűzése,
hogy az összekapcsolt rendszerben központi szerepet vállaljon és közreműködésével biztosítsa a színvonalas helyi műsorok továbbítását. Az eddigi tapasztalatokat figyelembe-véve ez egy lassú folyamat, amely akkor működhet hatékonyan, ha az operatív munkában a többi település is megfelelő forrásokat biztosítva tud majd szerepet vállalni. A Sárvíz Televízió a lehetőségei szerint jelenleg heti 2-4 óra szerkesztett saját műsort gyárt, valamint folyamatos képújság szolgáltatást nyújt. A felélénkült közéletben, információáramlásban szerepet kívánunk vállalni, értékteremtő televíziós tevékenység megvalósításával.

Mintegy harmadik éve annak, hogy a különféle saját műsorszámok megtekinthetők a www.sarviztv.hu weboldalunkon. 2012-ben pedig megvalósul az online adás elindítása, amelynek során remélhetőleg növekedni fog a műsorok nézettsége is. Akik az elmúlt időszak során úgy döntöttek, hogy különböző okok miatt nem fizetik tovább a kistérségi kábelhálózat üzemeltetőjének szolgáltatását, azok az internet segítségével nem maradnak le a Sárvíz Televízió aktuális műsorairól sem.

Üzemeltető: Sárvíz-Multimédia Bt.
Cím: 8127 Aba, Rákóczi u. 4/b.
Cégvezető: Skoda István
E-mail: kepujsag@aba.hu
Web: www.sarviztv.hu