papa4

Pápa Városi Televízió

A Pápa Városi Televíziót Pápa Város Önkormányzata alapította 1993-ban. 24 órás adásunkat, melyet saját adóról sugárzunk, a CH48-as csatornán foghatják. Vételkörzetünk Pápa város és vonzáskörzete, így naponta 50.000 néző kapcsolhat műsorainkra.

Az intézmény részben önálló gazdálkodású költségvetési szerv. A Pápa Városi Televízió 14 órában szerkesztett műsort, a fennmaradó időben képújsághirdetést szolgáltat. A szerkesztett műsor keretében hétfőn sportműsort, szerdán közéleti magazint, pénteken kulturális, szórakoztató anyagainkat láthatják. A keddi és csütörtöki napokon az előző napi adásunkat ismételjük friss, napi hírműsorral kiegészítve. A hétvégén heti összefoglalókat sugárzunk.
A Pápa Városi Televízió objektív, színes és tartalmas tudósításokkal, riportokkal szolgálja a helyiek tájékoztatását, ezen belül a kultúra terjesztését. Műsoraink közül a legfontosabb és a legnézettebb a hét 5 munkanapján jelentkező „Híradó” című hírműsorunk.
Nemcsak a tájékoztatást tartjuk fontos feladatunknak, hanem azt is, hogy az általunk készített anyagokat szakszerű módon archiváljuk. A több ezer órányi anyag a város elmúlt több mint 20 évének fontos és pontos dokumentációja. Régebbi anyagjaink a Jókai Mór Városi Könyvtár videó keresőjében is böngészhetőek.

Eddigi legnagyobb szakmai kihívásunk a 2001-ben általunk rendezett és közvetített segélyműsor, az Aranyág volt. Munkatársaink számos fesztiválon, televíziós seregszemlén érdemeltek már ki különböző díjakat, elismeréseket, műsorainkat regionális, országos csatornák is átveszik.
A Pápa Városi Televízió indulása óta rendkívül fontosnak tartotta, hogy a műsorszolgáltatását a legmagasabb színvonalon nyújtsa. Technikánkat folyamatosan fejlesztjük, ma már digitális kamerákat és utómunkarendszert használunk.

Napi feladataink mellett az elmúlt években belepillantottunk a filmkészítés világába is. 2000-ben a Győri Nemzeti Színházzal elkészítettük a „Színház a kulisszák mögött” c. kisjátékfilm sorozat hat részét. 2008-ban „A Morcogi” c. ifjúsági tv-játékfilmet, 2010-ben „A napfényben fürdő kastélyt”, 2014-ben a „Képtelen történet” c. holokauszt témájú kisjátékfilmet, 2015-ben pedig a „Csonka délibáb” c. tv-játékfilmet. Ezek a „kirándulások” szélesítik látókörünket a filmes látásmód területén, általuk új technikákat, szakmai megoldásokat ismerhetünk meg.

Cím: 8500 Pápa Deák Ferenc u. 1.
Telefon: 89/324-660, 510-660;
E-mail: szerkesztoseg@papaimediacentrum.hu
Web: vtvpapa.hu
Ügyvezető: Boros Katalin