ozd

Ózdi Városi Televízió

Az Ózdi Városi Televízió 1990 óta működő, önkormányzati tulajdonban lévő, közhasznú tevékenységet folytató közhasznú társaság. Vételkörzetéhez, illetve ellátottsági területéhez tartozik Ózd város és a város szűk vonzáskörzete. A magyar “Média Törvény” szerint kereskedelmi besorolású, de döntően közműsorokat szolgáltató televízió így mintegy 45-50 000 embert lát el közérdekű műsorokkal, elsősorban hírekkel, várospolitikai információkkal, kulturális ajánló- és közvetítő műsorszámokkal.

2003. decemberétől új korszak kezdődött a televízió életében. Radikálisan csökkentettük a vég nélküli ismétlések számát, helyette saját gyártású, a helyi eseményekről, -emberekről szóló műsorokkal jelentkezünk, azaz valódi televíziót csináltunk a televízióból.

Az interaktív élő műsorainknak köszönhetően a helyi demokrácia fórumrendszerének egyik letéteményesévé vált a televízió. Ezen műsorok nagyszámú nézői hozzászólása bizonyítja, hogy a médium vezető szerepet tölt be a térség lakossági kommunikációjában, egyrészt a térség különböző szolgáltatói, másrészt az önkormányzat irányában.

Felmérés bizonyítja, hogy a térség legeredményesebb információ továbbító médiuma a televízió. Ebből következően nagy a valószínősége annak, hogy a televízió nagy hatásfokkal juttatja célba a kívánt adatot, ismeretet, stb.

Jó döntésnek bizonyult a napi híradó bevezetése. A megváltoztatott műsorstruktúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a televízió lett a város fő információforrása.

A folyamatos és következetes fejlesztéseknek köszönhetően a televízió műszaki színvonala ma már kielégíti a kor követelményeit. A felvételi és editáló rendszereink a BETA-SP, valamint a DV és DVCAM formátumokat használják. A szerkesztés nonlineáris (számítógép alapú digitális easzközök sora) editálókon történik. A városi események közvetítésére mikrohullámú adó-vevő pár áll a rendelkezésünkre. Általa élő-, egyenes adásokban tudunk beszámolni a városi eseményekről. Stúdiónk a közel 100m2 alapterületével és a modern hidegfényű lámpák alkalmazásával képes a helyi igények kielégítésére. (2005-ben a helyismereti vetélkedőn 30 vendéget fogadtunk egyszerre).

Számítógépes adáslebonyolító rendszerünk a garancia arra, hogy a műsoraink időben pontosak, műszaki minőségben kifogástalanok, tartalmában kellően rugalmasak.

Szerkesztő és gyártó szakembereink jól képzettek, amit több televíziós díj és eredményesen lezárt országos pályázat is bizonyít.

2003-tól -annak eredményeként, hogy a városban működő valamennyi kábelhálózat terjeszti műsorunkat- a televízió sugárzástól leárnyékolt részein is kiválóan fogható adásunk. Részben ennek, részben pedig a megújult műsorstruktúrának köszönhetően a televízió nézettsége és elfogadottsága örvendetesen emelkedik.

2005-ben tűztük ki célként, hogy az ÓVTV a helyi (városi) televíziózásból lépjen előre a kistérségi televíziózás irányába. Ennek megfelelően ma már foghatóak vagyunk Arlóban, Borsodszentgyörgyön, Kissikátorban, Farkaslyukban és Sajónémetiben. Folyik a vétel előkészítése a járdánházi, a domaházai, a héti valamint a putnoki kábelrendszerekben.

Cím: 3600 Ózd Gyár út 4.
Telefon: 48/572-114
Fax: 48/472-347
E-mail: ovtvinfo@omekozd.hu
Web: www.ovtv.eu
Ügyvezető: Bukovinszky Zsolt