liceum

Líceum Televízió

A Líceum Televízió 2003 áprilisában alakult meg azzal a céllal, hogy az egri főiskolások színvonalas gyakorlati képzéséhez megfelelő szakmai és technikai környezet biztosítson. A közszolgálatiság előtérbe helyezésével olyan műsorszerkezetet alakított ki, amely tükrözi a főiskola hallgatóságának és oktatógárdájának szakmai, tudományos, kulturális és sportéletét. Sikerült olyan képzési és továbbképzési formákat megvalósítani, amelybe bevonható a Líceum Televízió. Ilyenek például a Mozgóképkultúra és médiaismeret, Kommunikáció-és médiatudomány, Andragógia, Képi ábrázolás alap- és mesterszakok, valamint a Médiatecnológus asszisztens felsőfokú szakképzés.

Az Eszterházy Károly Egyetem tudásbázisára épített alkotóműhelyben olyan filmek, műsorok készülnek, melyek színesítik a helyi kínálatot. Több olyan szakember került ki innen, akik főállású televíziós kollégák lettek valamely helyi vagy országos televízióknál. A Líceum Televízió fontos szerepet tölt be az értékőrzés, a dokumentálás területén, s egy olyan célcsoport (14 éves kortól kb. 28 éves korig) számára készít műsorokat, melynek célja a színvonalas tájékoztatás és szórakoztatás.

A technikai felszereltség tekintetében most is olyan digitális eszközökkel dolgozunk, amelyekre építve célunk a digitális átállás. Kapcsolatunk a helyi és az országos televíziókkal is kiválónak mondható. A televízió célja az, hogy a hallgatóknak egy olyan gyakorlatorientált képzést nyújtson, amelyet a későbbiekben kamatoztatni tudjanak, ha egy televíziónál sikerül elhelyezkednie a diplomaszerzést követően.

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Telefon: +36-520-400\2252
Email: ltv@uni-eszterhazy.hu
Web: liceumtv.hu
Technikai vezető: Bók Tamás