komarom2

Komáromi Városi Televízió

A Komáromi Városi Televíziót 1993-ban alapította Komárom város önkormányzata. Kezdetben önkormányzati intézményként, 1999-től Kht. formában működött. 2009. február 1-től közhasznú korlátolt felelősségű társaságként folytatja munkáját. A társaság fő feladata: a Komáromi Városi Televízió működtetése, televíziós műsorok készítése, a városi újság kiadása, továbbá 2009-től Komárom város Európa Uniós pályázataihoz kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátása.

Az elmúlt 22 évben különböző országos televízióknak – MTV, Duna TV, RTL, tudósítottunk a térségből.

Komáromban és két városrészében Koppánymonostoron és Szőnyben közel 20 000 nézőhöz jut el két kábelrendszeren saját készítésű műsorunk. A Komáromi Televízió heti három új adással jelentkezik hétfőn, csütörtökön és szombaton 18.30-kor, amit naponta többször ismétlünk. Szerkesztőségünk nagy hangsúlyt fektet a helyi hírek és a tematikus magazinműsorok készítésére. A műsorokat és az újságot hét főállású és 2-3 külsős munkatárs készíti. Heti két alkalommal jelentkezik hírműsorunk, amely a város legfontosabb politikai, kulturális, és gazdasági eseményeiről számol be. Tematikus magazinjaink az élet szinte minden területét feldolgozzák. Beszámolnak a helyi kulturális élet eseményeiről, foglalkoznak életmódon és egészségmegőrzésen át, a közbiztonság, a politika, és az ifjúság aktuális kérdéseivel.

Műsoraink: Komáromi Krónika, Sport, Lurkó–gyermek magazin, Kisállat Magazin, Egészségügyi Magazin, Barangoló – regionális ajánló, EQUUS – lovas magazin, Útravaló – bibliaismeret, Agrár Percek, Háttér, Rendőrségi Magazin, Észak-komáromi összefoglaló. Legfontosabb feladatunk a pártatlan, sokoldalú helyi hír és információ szolgáltatás, a vélemények széleskörű bemutatása, továbbá hogy a közügyekben lehetőséget biztosítsunk az eltérő vélemények, vitatott kérdések bemutatására.

Cím: 2900 Komárom Szabadság tér 1.
Telefon: 34/341-941
E-mail: komaromtv@novonet.hu
Web: www.komaromtv.hu
Főszerkesztő: Molnár Zoltán