foldvar

Kistérségi Televízió Balatonföldvár

Többévnyi készülődés, egyeztetés, szervezés után 1997-re Balatonföldvár is elmondhatta magáról, hogy van saját kábeltévé rendszere, és ezen keresztül önálló tévéadása.
A műsorban az önkormányzat kíván tájékoztatást adni, a települési hírekről, kulturális eseményekről, iskolai, óvodai történésekről és sporteredményekről.

A Földvár Tv első adását 1997. december 19-én sugározta. Ez a műsor még ún. 100%-osan konzerv anyag volt: az akkor működő szóládi tévéstúdióban készült, mivel a városban nem volt élő műsor adására alkalmas technikai feltétel.

1998. áprilisában fejeződtek be a jelenlegi stúdió kivitelezési munkái az Ady Endre utca társasházának egyik lakásában, melyet az önkormányzat vásárolt meg e célra. A stúdió berendezése, technikai felszerelése óta innen sugározza a tévé az élő adást.
A friss műsorok az első adástól kezdve mindig csütörtökre esnek, a képviselő-testület üléseinek rendjéhez igazodva. A modern technika lehetővé teszi, hogy azoknak, akik nem látták az adást, a következő szombaton, vasárnap és kedden megismételjük az anyagot. Eseményektől függően rendkívüli adással vagy felvételekkel is jelentkezünk (pl. a városi karácsonyi koncertet egy előre közölt időpontban teljes egészében levetítjük).

A városi tévé adásait a kőröshegyi kábelhálózaton működő Kőröshegy TV csatornáján is megismételjük.

Folyamatosan kívánjuk kistérségi szerepünket erősíteni.

Híradásaink keresztmetszete szándékaink szerint igen sokrétű. Amennyiben megfelelő információt kapunk, úgy minden eseményről tudósítjuk a nézőket, ami a városban történik, vagy a várost is érinti. Az élő beszélgetések során aktuális témákkal foglalkozunk, illetve lehetőséget adunk különböző vélemények megjelenítésére anélkül, hogy a műsor szerkesztői bármilyen módon állást foglalnának.
Célunk a város sokrétűségének, sokszínűségének bemutatása. Újabb és újabb műsorblokkok beindításával igyekszünk korábbi hiányosságainkat is pótolni: a közelmúlt óta részletes helyi és térségi programajánlóval jelentkezünk. Foglalkozunk gyógyászati-természetgyógyászati témákkal, egyházi eseményekkel, az ifjúság életével, és folyamatban van egy közbiztonsági műsor rendszeres sugárzása is.

A műsorszerkezet szerkesztett műsoron kívüli része a képújság, mely a nap 24 órájában a nézők rendelkezésére áll.
Ennek szerkesztése kapcsán is elsődleges cél a közszolgálati jelleg nyilvánvalóvá tétele. Elsősorban informálni, tájékoztatni és útba igazítani szeretnénk a nézőket naprakész, friss közlendőkkel.

A reklámtevékenység a képújságon belül másodlagos, de létezik – az ebből befolyó bevételből a technikai berendezést kívánjuk korszerűsíteni.

A főállású stúdióvezető mellett a 4 tagú szerkesztőbizottság és 15 fős szerkesztőség dolgozik társadalmi munkában, a szabadidejét feláldozva vesz részt a tévé működtetése körüli teendőkben azért hogy a város és a térség lakói, valamint az itt nyaralók is minden fontos és közérdeklődésre számot tartó információhoz hozzájussanak.

Cím: 8623 Balatonföldvár Gábor Áron u. 1.
Telefon: 84/540-193, 340 319
E-mail: kistersegi.tv@gmail.com
Web: www.foldvartv.shp.hu
Stúdióvezető: Elek Dezső