kistelek

Kisteleki Városi Televízió

Kisteleki Városi Televízió működését 2005. augusztus 22-én kezdte meg a mórahalmi televízióval együttműködve. Tőlük átvett adásokat közvetített, majd 2005 karácsonyán került adásba az első saját készítésű adás, melynek minden műsorát a TV saját emberei készítettek,saját eszközökkel. A TV működése azóta folyamatos. Kezdetben csak Kistelekről tudósított, majd a kistérség felé is nyitott a stáb. A kezdeti stáb ma is dolgozik,azóta új emberekkel bővült. A Televíziót a Gordiusz Kht üzemeltette, 2008. február 1-ig, akkor vette át a Kistelek Város Művelődéséért és Sportéletéért Közhasznú Közalapítvány,és egyúttal az ORTT közműsor-szolgáltató televízióvá nyilvánította.

A KVTV közműsor-szolgáltató minősítést kapott., majd a Médiatörvény változásával közösségi televízióként üzemel. Ezzel a célkitűzései is kaptak egy kötelező irányvonalat, amely egybeesik azzal a céllal, amit egy helyi televíziónak képviselnie kell. Alapvető cél a városban élő emberek megfelelő tájékoztatása az őket érintő kérdésekről, aktualitásokról, a nézők tájékozódási, kulturális, állampolgári, életviteli szükségleteit, igényeit szolgáló műsorszámok létrehozása. A televízió helybeli és térségi eseményekről tudósít. Értékmentő sorozatunkban a környezetünkben fellelhető néprajzi, kulturális és természeti értékeket, hagyományokat mutatjuk be. Helyi értékek bemutatása céljából a járásban működő zenekarok, néptánckörök, ének együttesek bemutatása a szívügyünk. Emellett helyi sportsikerek, jó kezdeményezések s műsorunk részét képezik.

Alapítványunk nemcsak a rendezvények közvetítésében veszi ki részét, hanem hagyományápoló, kulturális és sportrendezvények szervezésével és támogatásával is

A Kistelek VTV adásai YouTube csatornán is elérhetőek.2016.szeptemberében elindítottuk a www.kistelekvtv.hu oldalunkat, ahol adásaink tematikusan elérhetőek. Facebook-oldalunkon is népszerűsítjük a Kistelek VTV adásait. Sugárzás a Telekom hálózatán történik.

Kistelek Városi Televízió
Kistelek
Árpád utca 1-3.
6760

Televízióvezető: Vass Rózsa

Telefon: 06-30-685-4551
Email: kistelek.vtv@gmail.com
Web: www.kistelekvtv.hu