kiskoroslogo

Kiskőrös Televízió

A Kiskőrös Televízió 1998-ban kezdte meg működését a Kunság-Média Nonprofit Kft. üzemeltetésében, mely cég 2020-ban került önkormányzati tulajdonba. Az elmúlt több mint két évtized alatt a televízió jelentős média platformmá vált Kiskőrösön. A tulajdonosváltás új szemléletet hozott a Kiskőrös Televízió szerkesztőségébe: a helyi fontos történéseket bemutató, eseményeket követő, leíró, dokumentáló adásmenetben előtérbe kerültek a hírműfajok.

A megújulás folyamata jelenleg is tart, hiszen 2022 januárjától a heti három nap helyett a heti öt nap kíván új adásmenettel jelentkezni a Kiskőrös Televízió. Az új műsorstruktúrában az esti híradókon túl a helyieknek és a helyiekről szóló tematikus magazinok (gazdasági, egyházi, kulturális, ifjúsági és sport) mellett továbbra is helyet kapnak azok a jelentős értékteremtő kulturális események, városi megemlékezések melyek jelentőséggel bírnak a kiskőrösiek életében.

A televízió adásai szempontjából újabb előrelépést jelent majd a Petőfi Sándor Művelődési Központ épületébe történő költözés. A jelenleg átépítés alatt álló média központban már egy a mai kor elvárásainak megfelelő televízió stúdió kerül kialakításra. Az új, többfunkciós stúdió már alkalmas lesz a helyi hírekhez kapcsolódó háttérbeszélgetésekre és a tematikus, akár többszereplős stúdióbeszélgetések lebonyolítására is, melyeket a hírműsorokhoz kapcsolódóan napi megjelenéssel fog sugározni a televízió.
Az új koncepció mentén a helyi média folyamatosan erősödő szerepére építve örökíti meg a televízió stábja a helyi értékeket, mutatja be hitelesen a jelen eseményeit és kutatja fel a múlt elfeledett emlékeit, a mindennapi munka során, szem előtt tartva a közösségi média alapértékeit. A Kiskőrös Televízió szerkesztőségének dolgozói létszáma ezen elvárásokhoz igazodva az elmúlt évben bővült, jelenleg hét fős stábbal és négy külsős kollégával végzi napi munkáját és készíti el a saját gyártású és szerkesztésű anyagait, hétfő szerda és pénteki adásnapokon minimum 2-2 órában.

A Kiskőrös Televíziónak kezdetektől fontos a helyi televíziókkal való együttműködés a televízió alapító tagja a Bács-Kiskun Megyei Televíziók Egyesületének. Tevékenyen részt veszünk a megyét átölelő, szervezet működésében és a tagtelevíziók által közösen készített Megyei Krónika elkészítésében.

Címe: 6200 Kiskőrös  Petőfi tér 3.
Telefon: 06-30/9844-189
Email: kiskorostv@gmail.com
Web: www.kiskorostv.hu
Ügyvezető: Katusné Dávid Edit