keszth

Keszthelyi Televízió

A Keszthelyi Televízió 1985. február 25-én, Zala megyében elsőként, az országban ötödikként kezdte meg adásait.1995. végéig a város intézményeként, 1996. januárjától Keszthely város egyszemélyes Kft-jeként, 2013 januárjától Nonprofit Kft-jeként működik. A televízió adásideje 24 óra, melyből napi 8 óra a szerkesztett műsor, a fennmaradó idő, pedig képújság szolgáltatás.

Műsoraink Keszthelyen – kábelhálózaton – 6.500 lakásban nézhetőek. 2013-tól digitális adásainkat adótoronyról az UHF 43-as csatornán sugározva a teljes Nyugat-balatoni térségben, összesen 37 településen láthatják, és így a régió meghatározó televíziójává váltunk.

Szerkesztőségünk számára legfontosabb a pártatlan, sokoldalú helyi hír és információszolgáltatás, a vélemények széleskörű bemutatása. Műsoraink fórumot teremtenek közügyekben, és lehetőséget biztosítanak az eltérő vélemények, vitatott kérdések bemutatására is.

Televíziónk különös figyelmet fordít a nemzeti és helyi kulturális örökség értékeinek bemutatására, a helyi kulturális sokszínűség megőrzésére. A Keszthelyi Televízió legfontosabb célja a jövőben is, hogy komplex egységes médiumként vállaljon szerepet a város közéletében. Műsorszerkezetében tükröztesse a polgárokat érintő kérdéseket, hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatásával hivatkozási pontként szolgáljon a helyi társadalmi, gazdasági és kulturális élet területén.

A szerkesztőség az évek során szoros, napi kapcsolatot alakított ki az országos műsorszolgáltatókkal (MTVA MTI, M1, M2, DUNA TV, Hír TV RTL KLUB, ECHO TV), illetve a Nyugat-dunántúli helyi televíziókkal (Szombathelyi TV, Kanizsa TV, Zalaegerszegi TV, Lenti TV).

Híradónk napi rendszerességgel látható este 19-, 21-, és 23 órától, amelynek  készítése, műsoron tartása, gyökeresen megváltoztatta televíziónk műsorstruktúráját. Független cégek felmérése szerint legnézettebb műsorunk a Keszthelyi Híradó. Közvetítési ideje alatt a többi magyarnyelvű csatorna nézettségi szintje jelentősen visszaesik, míg a Keszthelyi Televízió adatai ekkor a legjobbak. 2013 év első negyedévi adatai alapján a 18 óra és a 20 óra közötti idősávban a Keszthelyi Híradó nézettségi adatai jobbak az összes ebben az időben közvetített országos televíziók Híradóinál, hírműsorainál.

A továbbiakban is azon dolgozunk, hogy ezt a nézettséget és elfogadottságot növeljük és a több mint 25 éve működő Televíziónk, a keszthelyi közélet szerves részévé váljon. Kommunikációs eszközeinkkel a hét minden napján állunk az Önök rendelkezésére.

Cím: 8360 Keszthely Kossuth L. u. 45.. Pf. 93.
Telefon: 83/ 320-200
E-mail: info@tvkeszthely.hu
Web: www.tvkeszthely.hu
Ügyvezető: Podlovics Péter