infoplusz

Infó Plusz Televízió Balassagyarmat

Magyarországon a ’80-as évek elején indultak az első helyi televíziók. Az évtized végére országszerte már minden nagyobb városban fogható volt ilyen adás az éppen akkor épülő kábel televíziós hálózatokon, néhol az éterben is.

Balassagyarmaton 1990 októberében – az idősebbek számára emlékezetes – taxisblokáddal indult a városi televízió története. A fő közlekedési utakat autóikkal eltorlaszoló városiak a rendszerváltás utáni reformintézkedések miatt emelték fel szavukat.
A gyarmati tévéstúdió akkor a művelődési központban volt, az intézmény népművelői, technikusai és lelkes lokálpatrióták készítették az adásokat. Az újdonságként megjelenő városi médium számos amatőr érdeklődőt vonzott, míg a ’90-es évek végére közülük már több, a televíziózást szakmaként elsajátító munkatársat is kinevelt az intézmény – néhányan ma az országos médiában dolgoznak. A stúdió első, jelentős műszaki fejlesztései is ekkorra tehetők.

A tv a művelődési központ egyik csoportjából alakult át önálló gazdasági társasággá 2003-ban. A következő évben átköltöztették a stúdiót a régi vármegyeháza épületébe, majd 2011-ben visszatért a stáb a művelődési házba.

Cím: 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem útja 50.
Telefon: 21/344-10-38
Ügyvezető: Házy Attila