hegyvidek

Hegyvidék TV

Már teljes Budapesten látható a Hegyvidék Televízió 24 órás adása a DIGI TV hálózatán a 410-es csatornahelyen.
Továbbá Budapest 1. 2. 12. kerületében a UPC digitális kábelén az 505 csatornán, az analóg kábelén UHF 210,25 Mhz-en, a TELEKOM IPTV-s hálózatán a 226-os csatornán, valamint az Invitel Zrt. kábelszolgáltató UHF 189,25 Mhz-én.

A Hegyvidék Televízió az 1. 2. és a 12. kerületben élő polgárokat tájékoztatja helyi témájú információval. Műsoridejének túlnyomó részében (több mint 2/3-ában) a közszolgálati médiaszolgáltatás 83.§-ban meghatározott céljait szolgáló műsorszámok kerülnek közzétételre. Tevékenységünk célja, hogy közéleti, kulturális, egészségügyi és sporteseményekről tájékoztassa am három kerületben élőket ill. az itt dolgozókat.

A Hegyvidék Tv műsorszámai a teljes műsoridejének minimum a 90%-ában a helyi illetve körzeti információkról nyújt tájékoztatást. Ezen kívül kulturális műsorszámokat teszünk közzé.
A Hegyvidék Televízió legalább naponta négyórányi műsoridővel rendelkezik és általa készített, szerkesztett és első ízben bemutatott (nem ismételt) műsorszámot heti 20 órában tesz közzé.

Közösségi műsorszolgáltatóként a Hegyvidék Tv korszerű, a helyi igényekhez igazodó, azokat kiszolgáló műsorstruktúrájával közvetítő szerepre törekszik a lakosság az önkormányzat, a közhivatalok és a civil szervezetek között. Adásunk az interneten is látható a www.hegyvidektv.hu oldalon.

A hét minden napján új műsorokkal, riportokkal, tudósításokkal, interjúkkal, rögzített vagy élő stúdióbeszélgetésekkel jelentkezünk főműsoridőben 19 és 21 óra között, 21 órától reggel 7-ig pedig ismétléseket láthatnak. Hétköznap reggelenként 7 és 10 óra között útfigyelő kameránk segítségével időjárásjelentést és közlekedési információt szolgáltatunk, 10 órától 15 óráig az esti műsorokat ismételjük meg, 15 és 19 óra között pedig a Képújság oldalain tájékoztatjuk a Hegyvidék Tv nézőit. A délutáni, esti stúdióbeszélgetéseinket színes helyi riportokkal, képes összefoglaló anyagokkal tesszük mozgalmasabbá.

A Hegyvidék Televízió törekszik arra is, hogy a kerületben élő kisebbségek programjairól, működéséről, híreiről is tájékoztassa a nézőit.
Vallási műsoraink felekezet nélkül mutatják be a kerületi egyházak programját, eseményeit. Vasárnaponként misét, istentiszteletet is közvetítünk.

Nagyon fontos számunkra, hogy a Hegyvidéken és a környező kerületben élőket minden olyan közéleti, kulturális, sport, vallási, oktatási hírekről tájékoztassuk, amelyek aktuálisak, fontosak a számukra. Elsősorban nem a szórakoztatás, hanem az információ továbbítása a célunk. Jó kapcsolatot ápolunk a kerületi önkormányzatokkal és intézményeivel, hogy minden információ eljusson hozzánk és általunk a kerületben élőkhöz is.

A Hegyvidék Televízió hetente ismétlés nélkül 20 óra új műsort szolgáltat a nap 24 órájában. Internetes oldalunkon a HTV (Hegyvidék Tv) élő adása is látható, valamint egy archívum, amelyen több hónapra visszamenőleg megnézhetőek a műsoraink.

Cím: 1122 Budapest, Hajnóczy József utca 2.
E-mail: htv@hegyvidektv.hu
Web: www.hegyvidektv.hu
Stúdióvezető: Mottl Ágnes