eleven

Eleven Televízió

A BV Média Bt. 2003. februárjában alakult, azzal a célkitűzéssel, hogy helyi televíziót hozzunk létre Bükkábrány község részére, Eleven Televízió néven.

A bükkábrányi kábelhálózaton – az ORTT-hez beadott adatbejelentőhöz igazodva -2003. május 7-én adtuk első szerkesztett adásunkat egy óra terjedelemben, ezzel párhuzamosan beindítottuk a helyi testületi ülések közvetítését felvételről, teljes terjedelmében. Így hetente egy órában adtunk szerkesztett adást szerdánként 17:30-tól, ezt szombatonként 18:00 órától megismételtük, illetve a testületi üléseket felvételről, vágatlanul adtuk közre.

2003 novemberében elindítottuk képújság szolgáltatásunkat a nap 24 órájában, amely szintén kedvező fogadtatásban részesült, mivel a közszolgálatiság itt is elsődleges.

2004. január 7-étől Mezőnyárádon is elindult televíziónk műsora. Így már 1 óra 40 percben foglaljuk össze hetente a két település eseményeit, híreit, problémáit, folyamatosan nyomon követhetők a képújság hírei, információi, és az ottani testületi ülést is sugározzuk.

2006. márciusában műsorsugárzásunkat kiterjesztettük Mezőkeresztes nagyközségre is. Ennek eredményeként az ELEVEN TELEVÍZIÓ már három településen is látható.

A kezdésnél is felmerült már, hogy regionális televízióként működjön majd a későbbiekben műsorszolgáltatásunk, mivel a szomszédos települések lakóinak sokszor közös örömeik, problémáik vannak, másrészt a kereskedelmi televíziókra jellemző műsorstruktúrával egy helyi televízió nem életképes hosszú távon. Valljuk, hogy az e fajta műsorszolgáltatás során a helyi kötődésű hírek, rendezvények, a helyben élők életének bemutatása miatt nézik az adásokat – ezt az elmúlt időszakban – a gyakorlatban – reményeinken felül tapasztaltuk.

Ebből kifolyólag már az ORTT-hez elküldött adatbejelentő lapon is feltüntettük igényünket a nem nyereségérdekelt státuszra, vagyis 85%-ban vállaltuk adásainkban a közszolgálati műsorszámok sugárzását. Válaszában az ORTT egy még kedvezőbb státuszt ajánlott fel televíziónk számára, a közműsor-szolgáltatói státuszt, mivel adásaink szerkezetét megfelelőnek találta erre, és a beadott anyagunk alapján eltekintett az egy éves műsorsugárzási tapasztalattól.

Az elmúlt hónapokban felméréseink, és a visszajelzések alapján a lakosság érdeklődéssel, szimpátiával fogadta adásainkat.

A képújságban is megpróbálunk minél több közérdekű információt közre adni. Az Eleven Televízió műsorrendje, ajánlója, és közleményei mellett megtalálják az intézmények nyitvatartási, ügyfélfogadási rendjét, a Polgármesteri Hivatal(ok) közleményeit, hirdetéseit, a szolgáltatók elérhetőségeit (TIGÁZ, ÉMÁSZ), a kábeltelevízió üzemeltetőjének telefonszámát, valamint a képviselő-testület(ek) által hozott fontosabb rendeletek kivonatos ismertetését, stb. Ezt a szolgáltatást folyamatosan tovább bővítjük.

Legújabb állomása a fejlesztésnek az internetes televízió. Így az Eleven Televízió műsorai ezentúl nem csak a kábelhálózaton, hanem a mindenki számára elérhető közelségben, a világhálón is láthatóak.

Cím: 3422 Bükkábrány Jókai út 21/a
Telefon: +36-30-296-8854
E-mail: bvmedia@freemail.hu
Web: www.eleven.bvmedia.hu
Ügyvezető: Vukovich Ákos