mcdb

Médiacentrum Debrecen

A Debrecen Televízió 1986-ban kábelhálózaton keresztül indította műsorait, melyek Debrecen mindennapjairól adtak képet és új lehetőséget jelentettek az országos műsorok mellett. Az 1994-ben megalakult Debrecen Városi Televízió Kft. műsorstruktúráját folyamatosan fejlesztve a helyi eseményekről szóló tájékoztatást helyezte középpontba és ma már tényleges alternatívát jelent a nézők számára a nagy kereskedelmi televíziós csatornákkal szemben is.

A szakmai és technikai háttér folyamatos fejlesztésével a Debrecen Televízió a régió legjelentősebb tartalomelőállító és szolgáltatójává vált, információit közel 500 ezer nézőhöz juttatja el. A legfontosabb küldetés továbbra is a régió lakosságának legteljesebb, legsokoldalúbb tájékoztatása. Ám ma már a saját gyártású, többszörösen díjazott hír- és magazinműsorok mellett, a film és filmsorozatgyártásban is országos elismertséget szerzett és számtalan hazai és nemzetközi díjjazásban részesült. Mindemellett a Debrecen Televízió hosszú évek óta az országos csatornák folyamatos hírbeszállítója.

A médiaportfólió a televíziózás mellett az elmúlt években kibővült a Dehir.hu hírportállal – ami ma már a legolvasottabb hírportál a régióban -, 2013 júliusától a Debrecen Rádió FM95-tel, ami 2017-től bekapcsolódva a Rádió1 műsorába FM95 Rádió 1 Debrecen néven sugározza műsorát. 2011-ben a Debreceni Korzó című programajánló magazin kiadásával a nyomtatott média is a portfólió része lett. A szakemberek a napi műsorgyártás mellett a kreatív alkotási folyamatokból is aktívan kiveszik a részüket: a Debreceni Médiaműhelyben számos hazai és nemzetközi díjat nyert alkotás készül: dokumentum-, portré-, játék-, ismeretterjesztő és egész estés filmek is, továbbá referencia-, reklám- és image filmek, grafikák, 3D animációk és még flash mob is. A RadioLike.hu online rádió szintén a portfólió része: elérhető a világhálón, illetve applikáció formájában ingyenesen letölthető. Mindemellett évek óta biztos partnerként vállal szerepet Európai Unió által támogatott beruházások nyilvánossági feladatainak ellátásában is.

2016. november 1. óta a Debrecen Városi Televízió Kft. Médiacentrum Debrecen Kft. néven működik tovább és ma már a régió legjelentősebb tartalom előállító és szolgáltató vállalkozása. Az elmúlt évek alatt kibővített szolgáltatások ma már hat médiafelületet fednek le az elektronikus, a nyomtatott és az online média területén.

Összességében elmondható, hogy a Médiacentrum Debrecen Kft. mind szakmai, mind műszaki háttérbázisát, kibővített médiafelületeit tekintve a kiemelkedő színvonalú médiacentrumok közé tartozik.

Médiacentrum Debrecen Kft.
Ügyvezető: Dr. Szabó József
Cím: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
e-mail: info@mcdb.hu
weboldal: www.mcdb.hu

További felületeink elérhetőségei:
Dehir.hu: www.dehir.hu
Debreceni Korzó: https://dehir.hu/debreceni-korzo/
Debrecen Televízió élő: https://dehir.hu/dtv
RádióLike: www.radiolike.hu

Youtube csatorna:
Debrecen Televízió: https://www.youtube.com/channel/UClJEExCXHVFKomw08uR7dbQ
Debreceni Médiaműhely: https://www.youtube.com/user/DebrecenTV