danubialogo

Danubia Televízió

A Danubia Televízió elődje, a Kis-Duna-, majd Dunakanyar regionális televízió 2000-ben kezdte meg működését a Dunakanyarban, a frissen kiépült kábelhálózaton. 2009-ben a Magyar Telekom vásárolta meg a hálózatot, ettől fogva a szerkesztőség a műsorterjesztőtől különváltan, a Danubia Televízió Nonprofit Kft. keretein belül folytatta munkáját.

A közműsor-szolgáltatóként 2009. március 31-én vette nyilvántartásba az ORTT a Danubia Televízió közműsor-szolgáltatóként való nyilvántartásba vételről a határozatot. A televízió közösségi médiaszolgáltatói státuszát 2011-ben nyerte el. Működési területéhez 25 település tartozik: Esztergom, Szentendre, Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu, Pócsmegyer-Surány, Kisoroszi, Szob, Zebegény, Verőce, Kismaros, Szokolya, Bernecebaráti, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Perőcsény, Tésa és Vámosmikola. Ezekben a falvakban és városokban összesen 30-40 ezer emberhez jut el adásunk, mely a Magyar Telekom kábelhálózatán a 230-as digitális csatornán és az IPTV-hálózaton fogható.

A Danubia Televízió tovább folytatta a Dunakanyar Regionális Televízió által megkezdett, a nézők által már megszokott műsorok gyártását és továbbítását. Hetente friss hírmagazin, lapszemle, kulturális magazin összeállítás foglalta össze a térség eseményeit. Időszakonként új műsorok is készültek, mint például:
–    KÖZEG  – Könnyűzenei Galéria (helyi zenekarokat bemutató könnyűzenei magazin)
–    Az én történetem (portrésorozat a helyi közösségek elismert tagjaival, vagy olyan személyekkel, akik a maguk szakmájában vagy életében kimagaslót/különlegeset alkottak, képviseltek)
–    Kertbarát magazin (kertészeti magazinműsor a Dunabogdányi Kertbarátkör tagjaival)
–    Visszatekintés (riportsorozat a Dunakanyarból kitelepített sváb családok tagjaival és leszárzmazottaikkal)
–    Kedves versem – helyi versmondók mondják el legkedvesebb verseiket
–    Hírharang – a helyi egyházközösségek eseményeit bemutató hitéleti magazinműsor
Folyamatosan készül „Kommentár nélkül” című műsorunk, melyben a közéleti eseményeket közvetítjük, de kulturális- és sportesemények is helyet kapnak a műsorban.

A  Danubia Televízió célja, hogy a szűkös lehetőségeket maximálisan kihasználva, a helyi önkormányzatokra, humán erőforrásra, civilekre és önkéntesekre támaszkodva folyamatosan működtesse és fejlessze tartalmában, minőségében és technikailag a szolgáltatását. 2009. óta működtetjük a Danubia Televízió weboldalát, melyet idén újítottunk meg.

A televízió stúdiójában archiváljuk és őrizzük a térségről készült műsorokat. 2016. január 1-től átálltunk a FullHD minőségben történő archiválásra. A településeknek is átadunk 1-1 példányt a műsorokból, melyeket a könyvtárakban őriznek, úgyhogy a lakosok közül bárki hozzáférhet.

Cím: 2022 Tahitótfalu Mátyás király u. 3.
Telefon: 36 70 940 5034
Email: danubiatv@gmail.com
Web: danubiatv.hu
Főszerkesztő: Tóth Csilla