dabastv

Dabas Televízió

A Dabas Televízió 1998. októberében kezdte meg működését, akkor még a Monor Telefon Társaság kábelrendszerén keresztül. Kezdetben kizárólag Dabas Város háztartásaiba jutott el az adás, néhány éven belül azonban a környező települések is csatlakoztak a vételkörzethez – így mintegy 45.000 lakoshoz jut el jelenleg a DabasTV (Dabas, Táborfalva, Örkény, Pusztavacs, Újlengyel, Újhartyán, Kakucs, Inárcs, Ócsa, Tatárszentgyörgy).

Az elmúlt időszak számos változást hozott televíziónk életében – ennek egyik hozadéka, hogy a korábban felvázolt vételkörzet az idei évben a UPC, illetve a Telekom hálózatán fog bővülni, a teljes 29-es körzetben, amely az alábbi településeket tartalmazza: Alsónémedi, Bénye, Bugyi, Csévharaszt, Dabas, Ecser, Felsőpakony, Gomba, Gyál, Gyömrő, Inárcs, Kakucs, Káva, Kóka, Mende, Maglód, Monor, Nagykáta, Nyáregyháza, Ócsa, Örkény, Pánd, Péteri, Pusztavacs, Sülysáp, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Táborfalva, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióbicske, Tápióság, Tápiószentmárton, Tatárszentgyörgy, Újhartyán, Újlengyel, Üllő, Úri, Vasad, Vecsés. Az elért háztartások számának növekedése a jelenlegi műsorstruktúrát illetően is jelentős változásokat generál. Ráadásul két éve megkezdődött a város két legfontosabb médiumának összehangolása, közös működtetése – megszületett az RTV Dabas, amely a helyi rádió és televízió közös, együttes munkáját képviseli. A közös munka mindkét médium számára új lendületet adott, ami új perspektívát, új terveket jelent, melyek részletes kidolgozása az elkövetkezendő időszak feladata lesz.

Az új műsorstruktúra, az új arculati elemek természetesen új technikai megoldásokat követelnek majd – amelyekben ugyancsak számos változtatást eszközölünk majd. (Pl.: növelni fogjuk a sportközvetítések számát, melyhez élő STREAM szolgáltatást is tervezünk kiépíteni) Technikai felszereltségünket tekintve a korábbi DVCPRO illetve DVCAM rendszert használjuk legtöbbször, viszont az idei évben tervezzük cserélni rendszerünket XDCAM-re, amelynek első lépése hamarosan új kameralánc beszerzése lesz. Az utómunkálatok AVID non lineáris rendszerben zajlanak. Jelenlegi műsorstruktúránkban minden héten három nap jelentkezünk friss adással, ezeket ismételjük a hét folyamán változó rotációban. Az általános műsorelemek összeállításakor (híradó, magazin, sport) kiemelt figyelmet fordítunk a város, és a kistérség kulturális eseményeire, és az itt élők mindennapjait érintő fontos kérdésekre.

Adásainkat nem csupán a fent említett időpontokban tekinthetik meg a nézők, hiszen műsoraink mindegyike elérhető Youtube csatornánkon és hivatalos Facebook oldalunkon is, ahol szinte napi kapcsolatban állunk nézőinkkel. A DabasTV az elmúlt közel 20 évben is meghatározó szerepet töltött be a térség lakóinak életében, amelyet az RTV megszületése még tovább erősített, és új elemekkel ruházott fel. Célunk egy olyan innovatív médiacenter kialakítása, amely az értékekre koncentrál, teszi ezt a modern technikai elemekkel – a helyi jelleget megőrizve és ápolva.

Cím: 2370 Dabas Szent István tér 1/b
Telefon: 06-29-362-336
E-mail: tv.dabas@gmail.com
Web: www.dabastv.hu
Ügyvezető: Újvári Tibor