bmc

Békéscsabai Médiacentrum

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, a város és térsége lakosságának átfogó, sokrétű, egységes, közszolgálatiságot biztosító tájékoztatása érdekében, 100 százalékban önkormányzati tulajdonú komplex, több média egységet egymásra építő médiumot, a Békéscsabai Médiacentrum Kft-t, 2015. április 22-én hozta létre.

A Médiacentrum része a Csabai Mérleg című, valamennyi békéscsabai háztartásba eljutó, ingyenes városi lap, a www.behir.hu nevű hírportál, valamint az újonnan létrehozott, 7.Tv nevű, közszolgálati jellegű helyi televízió. E három egység egységes, integrált szervezetet képez.

A Médiacentrum a békéscsabai, békés megyei intézményrendszer elemeként, aktívan segíti a városi rendezvények, kiállítások, koncertek, színházi darabok népszerűsítését, erőteljes támogatást nyújtva Békéscsaba Megyei Jogú Város valamennyi kulturális, közművelődési intézménye számára.

Már több közös projektet valósítottunk meg a Békéscsabai Jókai Színházzal. A televízió indításakor egy a helyi televíziók életében újszerű produkciót készítettünk. A Légy jó Mindhalálig című darab gyermekszereplőinek kiválasztásából készítettünk televíziós műsort. A válogatást 7 városban tartották, majd az ott kiválasztott gyermekek a Békéscsabai Jókai Színházban mutathatták meg, hogy szakember segítségével mire képesek. Mind az előválogatásnál, mind a gálán felvételeket készítettünk, és ebből egy 6 részes Légy Jó Mindhalálig válogatás című sorozatot készítettünk. A nézők nagyon szerették a műsort, és a Légy Jó Mindhalálig színházi darabbal együtt hatalmas sikert aratott.

Decemberben a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve televíziós műsort készítettünk a Magyar Teátrum Díjátadó Gálaestjéről. A közel 2 órás produkciót korábban a Magyar Televízió készítette, és mutatta be, a tavalyi évtől pedig a médiacentrum készítette, de sugárzási jogosultságára az országos média is igényt tartott.

A Jókai Színházzal 2016. februárjában a Jótékonysági est Kara Tünde Gyógyulásáért című műsort is koprodukcióban készítettük. A közel 2 órás gála műsor elkészítése, és műsorra tűzése fontos közösségi feladat volt, hiszen Kara Tünde Jászai díjas színésznőt rengetegen ismerik, és szeretik megyénkben. Éppen ezért nagy örömmel fogadták a nézők, hogy a részesei lehetnek a gyógyulásáért tett lépéseknek.
2016 februárjában Békéscsaba Megyei Jogú Város Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályával közreműködve elkészítettük a Mesélő Óvodák című sorozatot. Békéscsaba mind a 18 óvodájába ellátogattunk, és az ott dolgozó óvónők egy-egy általuk kiválasztott mesét meséltek a gyermekeknek, ezeket március hónapban esti meseként mutattuk be a 7.Tv műsorán.

A Munkácsy Mihály Múzeummal a nagy kiállításaikhoz kapcsolódóan filmkészítésben történt már együttműködés, és további hasonló együttműködésekre vannak konkrét tervek.

A Csabagyöngye Kulturális Központ exkluzív interjúkkal, egyedi produkciókkal támogatja munkánkat.
A műsorstruktúra összeállításánál a televízió közszolgálati jellegén kívül, hangsúlyosan vesszük figyelembe városunk, térségünk polgárainak, gazdasági szereplőinek, civil szervezeteinek igényeit, a nézői igényeket.
2015. október 30-án aláírásra került azon keret megállapodás, melynek révén, hogy a cég az MTVA Vidéki Tudósítói Hálózatának részévé vált november 1-től.

Naponta mint 4-5 tudósítást, bejelentkezést készít cégünk az MTVA M1 és M4, valamint a TV2 csatornái számára.

Jelenleg Békéscsabán túl, a következő településeken érhető el a 7.Tv műsora: Orosháza, Nagymágocs, Nagyszénás, Gádoros, Szabadkígyós, Medgyesegyháza, Elek, Kardoskút, Pusztaszőlős, Kaszaper, Mezőkovácsháza, Tótkomlós, Nagyér, Ambrózfalva, Pitvaros, Mezőhegyes, Békéssámson, Vésztő, Szeghalom, Méhkerék, Sarkadkeresztúr, Kötegyán, Békés, Murony.

A Médiacentrum kiemelten a békéscsabai eseményeket dolgozza fel, exkluzív, friss hírekkel, információkkal látja el a nézőket, olvasókat (közélet, gazdaság, kultúra, közlekedés, időjárás, stb.), de Békéscsaba megyeszékhelyi mivoltából kiindulva, a megye valamennyi településén élő polgár tájékoztatását is elő kívánja segíteni, szoros együttműködésben a Békés Megye Önkormányzatával, a Békés megyei Kormányhivatallal, Békés megye valamennyi településével.

Cím: 5600 Békéscsaba Irányi utca 4-6.   66/740700
Telefon: 66/740700
E-mail: info@bmc.media.hu
Web: www.behir.hu
Ügyvezető: Diós Zsolt