bajatvlogo

Bajai Televízió

A Bajai Televízió 2009. január 26-án 18.00 – kor kezdett el műsorszolgáltatási tevékenységét, kereskedelmi televízióként. Televíziónk, Baja kistérségének területére kiterjedő műsorszórási engedéllyel rendelkezik. Televíziónk 2012. január 28-tól közösségi műsorszolgáltatóként folytatja tevékenységét. Az ellátott terület lakosainak száma 37.797 fő.

Stúdiónk és szerkesztőségünk székhelye: 6500 Baja, Árpád tér 1.

A Bajai Televízió minden hétköznap tíz, hétvégén 12 óra szerkesztett műsorral tájékoztatja a kistérség lakosságát a térség eseményeiről. Az adások hétfőtől péntekig 18.00 hétvégén 16 órakor kezdődnek, állandó szignállal és főcímmel. A tematikus, kialakított műsorstruktúra szerint hétfőn közéleti, kedden kulturális, szerdán a mindennapi életvitelhez kapcsolódó, csütörtökön sport, pénteken pedig vallási műsorokat láthatnak a nézők.

A hétköznapokon sugárzott adásainkat, a hétvégén a reggeli és az esti órákban megismételjük. A kora esti időpontban sugározzuk a Heti Visszapillantó című műsorunkat, mely a heti aktualitásokat tartalmazza újra szerkesztett formában.

A fennmaradó időben a képújság jelentkezik, melyben 51 %-ban közérdekű információkkal és helyi rövid hírekkel, 49 %-ban hirdetésekkel szolgálunk.

Saját gyártású műsoraink: Bajai Aktuális, mely tartalmazza a napi Híradót minimum 12 perc időtartamban, Fogadóóra, Mesélő Baja helytörténeti magazin,  Bajai Kul-Túra – kulturális magazin, Jegyzet – közéleti magazin, , Kedvenceink világa kisállat magazin,  Sziréna magazin, Portré és Sportré magazinok, Lelátó – sportműsor, Medicina – egészségmegőrzést segítő műsor, valamint a Zöldövezet természetvédelmi magazin.

Ezek mellett a helyi sportegyesületek mérkőzésének közvetítése,koncertek, színházi előadások  valamint a helyi önkormányzati ülések közvetítése teszi ki műsoridőnket.

A kistérség polgárainak kb. 9O %-a kíséri figyelemmel műsorainkat. A visszajelzések azt mutatják, hogy nagy igény mutatkozik városunkban, és a környező településeken a helyi televízió információira.

A Bajai Televízió munkatársai olyan állandó munkatársak, akiket ismernek és tisztelnek a bajai emberek. Elsajátították a szakma alapjait, szépen tisztán beszélnek magyarul, s kellő ismeretekkel bírnak a technika kezelését illetően is. Fontosnak tartjuk új munkatársak felkutatását és betanítását. Így állandó munkatársaink mellett 2-3 gyakornok segíti munkánkat. Betanulásuk időszaka alatt legfontosabb feladatuk a hírszerzés, információgyűjtés, riportok, bejelentkezések készítése.

A Bajai Televízió műsorszolgáltatási tevékenységét egyrészről a reklám bevételekből, másrészről sikeres pályázatokból befolyt pénzből tudjuk biztosítani.

Cím: Baja Árpád tér 1. 3. em. 6500
Telefon: (06) 20/460-0009
Email: info@bajaitelevizio.hu
Web: www.bajaitelevizio.hu
Ügyvezető igazgató: Farády-Margit Edina