babolna

Bábolnai Televízió

1992-ben láthatták a Bábolnai Televízió történetének első adását a város lakói, akkor még leginkább elhivatott tévések jóvoltából. Már a kezdetektől arra törekedett a stáb, hogy a lehető legmagasabb színvonalon, a legkorszerűbb eszközökkel készüljenek a műsorok.
1998-ban az Országos Rádió és Televízió Testület megalapítását követően a Bábolnai Önkormányzat – mint alapító – közhasznú szolgáltató társasággá alakította át a helyi médiumot.

A megalakulástól kezdve folyamatosan javult a műsorok színvonala. Ezt nem a tévések, hanem a nézők állítják. Nincs olyan városi, vagy a várost érintő rendezvény, ahol a maroknyi stáb kamerájával meg ne jelenne. Sport, kultúra, közélet, szociális kérdések, mind szerepelnek a műsoron.

1995. szeptemberében “Zsebcselek csoport” elnevezéssel alkotóműhelyt fogad be a televízió. Az elképzelés célja: humoros tv-műsorok készítésével jelenítse meg településünket más települések televízióiban.

1996-ban “Krumplibogár” címmel a csoportosulás a Duna Televízióban elkészíti első dokumentumfilmjét. A Duna Tv-n keresztül az ország először találkozhat azzal a ténnyel, hogy Bábolnán televízió működik.

1998-ban a BTV Kht. elkészítette a “Magyar vándor” c. humoros anti-utifilmet. A filmalkotás a “Helyi Televíziók Országos Fesztiválján” Debrecen város közönség-díját nyerte el. Az alkotás azóta számos fesztiválon szép díjakat ért meg.
1999-ben a televízió munkatársainak közreműködésével elkészült “A kis utazás” c. magyar játékfilm. A filmalkotást ez év februárjában tűzte műsorára az MTV, mely a 31. Magyar Filmszemlén a közönség díját nyerte el.

Szolnoki József, a televízió munkatársa a Duna Műhely Filmprodukciós Iroda gyártásában elkészítette “Pannon Halom” c. dokumentumfilmjét. Alkotásával a 31. Magyar Filmszemlén rendezői díjban részesült.

2003-ban Bábolna várossá avatását élő egyenes adásban, az interneten közvetítette a Bábolnai Televízió, így a világ bármely pontján értesülhettek az innen elszármazottak a számunkra fontos eseményről.

A médium krónikájában a következő jelentős állomás 2007. Ekkor nyerte el a Zozó című film a Helyi Televíziók Országos Egyesületének filmszemléjén a dokumentum kategória fődíját, majd 2008-ban ez a film bejutott a Kamera Hungária televíziós fesztivál döntőjébe.

A televízió adásait kábelrendszeren keresztül szolgáltatja Bábolna város lakói számára. A településen kb. 4.000 ember él, a lakások számát tekintve 1.100 bekötésen jut el a heti egy adás, melyet kedd esténként 18 órától sugároz, majd szerdán 11 órától ismétel. Az adások hossza 1 és 3 óra között változik.

Emellett 24 órás, folyamatos képújság adás fut a BTV sávján, melynek hirdetéseit honlapunk képújság rovatában tekinthetik meg.

Cím: 2943 Bábolna Jókai u. 12.
Telefon: 34/222-797
E-mail: btv@babolna.hu
Web: www.btv.hu
Ügyvivő: Hantos Péter