savaria

Szerdán kezdődik a III. Savaria Filmszemle Szombathelyen

Száznegyvenegy alkotást neveztek be készítőik a szerdán Szombathelyen kezdődő III. Savaria Filmszemlére – közölte az MTI-vel Lovass Tibor főszervező.

Szép számmal érkeztek nevezések a határon innen és túlról is, ezek közül választotta ki a legjobbakat a zsűri, amelynek tagja Koltay Gábor, András Ferenc és Halmay György filmrendező – közölte. moncler shirts shoes 2

Hozzáfűzte: az idei versenykiírásban a kisjátékfilm, filmetűd és dokumentumfilm kategória mellett a Szent Márton-év jegyében meghirdettek egy Szent Márton-kategóriát is. Európa legnépszerűbb védőszentje ugyanis 1700 évvel ezelőtt az ókori Savariában született.

Ebbe a versenykategóriába szentek, a boldoggá avatottak, a mártírpapok és lelkészek életét, ugg outlet barstow brisbane a karitász, a diakónia területén egykor példamutató tevékenységet folytató személyeket, valamint napjaink hétköznapi hőseinek munkáját bemutató filmeket várták – mondta.

Lovass Tibor szólt arról is, hogy a szerdai megnyitón, amelyet a szombathelyi AGORA Savaria Filmszínházban tartanak, michael kors abbey backpack access review levetítik a Debreceni Televízió dokumentumfilmjét, amelyet Isten embere címmel Mindszenty József bíborosról készítettek.
A kiadott program szerint az ünnepélyes díjkiosztó gálát csütörtökön délután tartják, pénteken délelőtt a mozi aulájában egy szakmai fórumot is tartanak.

A Savaria Filmszemlét a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tagja, a Szombathelyi Médiaközpont rendezi. a michael kors watch purse

Minden vélemény számít!