sztv

Online filmekre nyertek forrást a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tagjai

A tavaly meghirdetett, online tartalmak gyártását és közzétételét támogató Neumann János-pályázat második fordulójában hét magyarországi és egy határon túli alkotó részesült egy-egy millió forint mecenatúra-támogatásban.

A nyertesek között van a Helyi Televíziók Országos Egyesülete két tagja, a Szombathelyi Televízió és a Ceglédi Városi Televízió.

A Vasi filmdal-csokor a Szombathelyi Televízió (sztv.hu) honlapján népdalokat feldolgozó filmetűdsorozatként lesz látható. A Ceglédi Városi Televízió honlapján (ctv.hu) látható majd két rövid ismeretterjesztő sorozat: a Sándy 150 a Magyarországi Evangélikus Egyház főépítésze, Sándy Gyula leghíresebb budapesti és fővároskörnyéki templomait járja be születésének 150. évfordulója alkalmából, a másik, a Randevú az állambiztonsággal pedig a magyar állambiztonsági szervek által működtetett titkos találkozóhelyek, objektumok típusait mutatja majd be.

Emellett Mi az autonómia? címmel a karcagtv.hu-n lesz elérhető az a rövid ismeretterjesztő sorozat, ami a székelység önrendelkezési törekvéseinek múltját és jelenét járja körbe, míg Ostffyasszonyfa első világháborús fogolytáboráról, az ott történt és mára nagyrészt elfeledett tragédiákról szól majd a magyaridok.hu-ra készülő rövidfilm, a Láger a határon.A Családban maradva egy riport-dokumentumfilm lesz a bonumtv.hu oldalon a család megtartó erejéről nehéz időkben, a mandiner.hu-ra pedig egy rövid, vallásos témájú ismeretterjesztő sorozat készülhet Élő templomok címmel Tákosra, Csengersimára és Tiszabökénybe látogatva. A határon túli pályázó az egykor patinás Maros menti magyar építészeti örökséget ismertető háromrészes Történelem a Maros sodrásában című sorozat második epizódját készítheti el, amit ezúttal is a filmdzsungel.hu mutat majd be.

Minden vélemény számít!