sztv

Online filmekre nyert forrást a Szombathelyi Televízió

Hat internetes videó, illetve sorozat több mint ötmillió forintos támogatásáról döntött heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban

A Magyar Média Mecenatúra programban az online közszolgálati műsorszámok támogatására jött létre a Neumann János-pályázat. A 2016-os kiírás ötödik fordulójában a Médiatanács hat tervet támogatott, összesen 5,46 millió forinttal. Négyrészes, rövid internetes ismeretterjesztő videosorozat készül a hagyományos szatmári gasztronómiai értékekről a Paraszti ételek című sorozat harmadik évadában a mandiner.hu-n. Kodály Zoltán tanítványa, Kokas Klára zeneterápiás módszerét fogja bemutatni A Kokas-módszer című 5×5 perces alkotás az ikonstudio.hu-n. Ugyanitt teszik majd elérhetővé az Apa (is) csak egy van!? című sorozatot, amely a jelen – gyakran a hagyományos családmodellen kívül eső – apaszerepeire fókuszál.

Három ismeretterjesztő sorozatot is forgatnak majd a Szombathelyi Televízió portáljára, az sztv.hu-ra: A Szombathelyi Egyházmegye kincsei című alkotás két részben mutatja be a Szombathelyi Egyházmegyék plébániatemplomait, míg a Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében című összeállítás tizennégy Szent Mártonról elnevezett templomról oszt meg részletes ismereteket a nézőkkel.

Minden vélemény számít!