eronkforrasa

Húsz éve megy egy műsor a Debrecen Televízióban

Az országban egyedülálló módon húsz éve sugározza felekezetközi vallási műsorát, az Erőnk Forrását a Debrecen Televízió. Az évfordulót a történelmi egyházak képviselőivel ünnepelte kedden a Médiacentrum Debrecen Kft. a műsor 1041. adásának felvételén.

Különleges helyszínen, a görögkatolikus Metropólia debreceni központjában beszélgetett az Erőnk Forrása szerkesztő-műsorvezetője, Vojtkó Ferenc vendégeivel. A református és a római katolikus püspök, a görögkatolikus metropolita, baptista és evangélikus lelkészek, valamint a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke ült egy asztalhoz. Bereczki Lajos baptista lelkipásztor a műsor kezdete óta képviseli egyházát.

„Úgy tudom, hogy Magyarországon nincs még egy ilyen televíziós műsor. És én is csatlakozom püspök úr szavaihoz, hogy ebben megnyilvánul az az egység is, ami minket összeköt Jézus Krisztus személyében és az ő evangéliumának a hirdetésében” – fogalmazott  Bereczki Lajos.

A hat történelmi egyház közös műsora 20 évvel ezelőtt indult el, azóta több mint ezer adás készült el.

A hetente képernyőre kerülő műsorban beszélgetések, egyházi események összefoglalói és igei üzenet is helyet kap. Minden héten más felekezet mutatkozhat be a 25 perces adásban.

„Pont a hét közepén van ez a műsor, csütörtöki napon, és valaki így fogalmazott, hogy milyen jó, hogy hétvégén el lehet menni templomba, de hét közben is lehet hallani igei szolgálatot, és ehhez már nem kell elmenni otthonról. Ahogy szokták mondani, a templom falait le kell bontani, ebből a szempontból ez a műsor bontogatta a templomfalakat” – hallhattuk Vojtkó Ferenc szerkesztő-műsorvezetőt.

Az Erőnk Forrása az akkori városvezetés kezdeményezésére indult. A debreceni felekezetek örömmel fogadták az új lehetőséget.

„A nagy nyilvánosság előtt is megjelenhet a Tiszántúli Református egyházkerület, illetve közelebbről Debrecen reformátussága. Nagyon fontosnak tartottuk azt, hogy a tömegkommunikációs eszközök is segítsék az egyházunk missziói munkáját” – mondta  Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője.

Az Erőnk Forrása ünnepi, 1041. adását a szokott időpontban, csütörtökön 18 órakor láthatják a Debrecen Televízióban.

Dehir20 éves az Erőnk Forrása

Minden vélemény számít!