fizikahoskor

A Bethlen Gimnázium muzeális eszközeivel kísérletezett a Vásárhelyi TV

Elkészült a Vásárhelyi TV tízrészes ismeretterjesztő sorozata. A Kísérletek a fizika hőskorából című produkció a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium országosan is egyedülálló, több mint 150 éves szertárában található eszközök segítségével mutat be érdekes és látványos kísérleteket.

Az összesen tíz témakört – az erők, a Föld mozgásai, az időmérés, moncler armoise albizia 2 a távíró, a hullámok, a folyadékok és gázok, az elektrosztatika, a nagyfeszültség, a hőtan, moncler jacket acorus optika – felölelő sorozat közel 50 kísérleten mutatja be a tudománytörténet egy-egy szeletét. A jelenségeket Berecz János, az intézmény fizika tanára mutatja be a közönségnek.

A felvett kísérletek nem csak az egykori és jelenlegi bethlenes diákságnak jelenthetnek maradandó élményt, hanem a fizika és a technikatörténeti eszközök iránt érdeklődők is gyönyörködhetnek ezekben a patinás eszközökben. Az online is megtekinthető kísérletek pedig lehetővé teszik azt is, ugg outlet bicester brunswick hogy ne csak a hódmezővásárhelyiek kaphassanak ebből a maradandó élményből.

A sorozat adatlapja és az elkészült epizódok az alábbi hivatkozáson találhatók meg:
http://mecenatura.mediatanacs.hu/adatlap/1338/Kiserletek_a_fizika_hoskorabol

A sorozat a Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében készült el.

Minden vélemény számít!