vidagyula

Debrecen város Sajtódíját kapta meg a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője

I. Lipót császártól és királytól 1693-ban ezen a napon kapott szabad királyi városi rangot Debrecen. Ebből az alkalomból minden évben április 11-én kitüntető címeket adományoz a városi közgyűlés. Idén is a Kölcsey Központban tartotta ünnepi ülését a testület.

Papp László polgármester ünnepi beszédében azt mondta, egyre fontosabb, hogy milyen megtartó ereje van egy településnek. Kiemelte, Debrecen csak akkor lehet sikeres város, ha hiszünk a jövőjében, a mai díjazottak pedig élő példák a város iránti szenvedélyes szeretetben és a városba vetett hitükben. Hozzátette, Debrecent a közös hit tartotta meg, és tette lehetővé fejlődését.

Debrecen Város Sajtódíja adományozható az elektronikus vagy írott sajtóban dolgozó újságírónak, a városról való objektív tájékoztatás, a város népszerűsítése, az elért eredmények publikálása terén nyújtott kiemelkedő és magas színvonalú tevékenysége elismeréseként. A közgyűlés Debrecen Város Sajtódíja elismerést adományozott Vida Gyulának, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztőjének.

Vida Gyula a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője, az M4 sport állandó kommentátora. Több mint 15 éve gyakorolja riporteri hivatását. Pályája a sport világával szorosan összefonódik, de tudását, tehetségét a sportriporterség mellett híradós riporterként és szerkesztőként is megismerhették a nézők városunk életét bemutató tudósításain keresztül.

A televíziózás mellett a nyomtatott és online médiában is dolgozik. A Debreceni Korzóban és a Dehir.hu-n is jelennek meg írásai. Névjegyét filmalkotóként is letette. Többek között a cserkészekről szóló „Emberebb ember”, valamint az „Amit csak a madár lát” című nemzetközi díjjal elismert természetfilm szerkesztője-rendezője volt. Közéleti televíziós újságíróként jellemző rá az alapos szakmai felkészültség, a korrektség és a témaérzékenység. Jelentős szerepe volt a Debrecen Televízió új arculatának kialakításában, a műsorszerkezet frissítésében és a szakmai munka színvonalának emelésében. Nézze meg a Debrecen Televízió kisfilmjét a díjazottról!

DehirSajtódíjas: Vida Gyula

Minden vélemény számít!