tankcsapda

A Debrecen Televízió stúdiójából koncertezik a Tankcsapda

A koronavírus-járvány miatt zárt kapus koncertet pénteken élőben közvetítik majd a YouTube-on.

A Tankcsapda Európa-turnéját megállította a koronavírus terjedése. Lukács Laciék úgy döntöttek, ha már így alakult, csinálnak Debrecenben egy zárt kapus koncertet, amit az interneten élőben közvetítenek,hogy legyen (otthon is) rock!

A koncert március 20-án, pénteken 19 órakor kezdődik, amit a Facebookon közvetítenek., a helyszín pedig a Debrecen Televízió stúdiója lesz.

A Tankcsapda csapata csütörtök délután kezdte el bepakolni a technikát. Vida Gyula, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője elmondta, a médiacéget a Tankcsapda kereste meg, miután budapesti partnerük lemondta a közvetítést.

Kezdetben az volt az elképzelés, hogy a Roncsbárban lesz a zárt kapus koncert, ám a szórakozóhelyen az azóta életbe lépő korlátozások miatt ilyen koncertet sem lehet megtartani.

„Akkor toljuk tőletek!” – javasolta erre Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa, amire természetesen rábólintott Vida Gyula.

„Ezekben a nehéz időkben az embereknek élményre van szükségük, amit a Tankcsapda ezzel a koncertközvetítéssel szeretne megadni nekik, s mi ebben nagy örömmel vagyunk a segítségükre, mert tudjuk, egy pozitív löket most nagyon sok embernek jól fog jönni”

– fogalmazott a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője.

A Tankok a stúdióban rendezkednek majd be, olyan saját installációkkal, hogy rá sem lehet majd ismerni a DTV stúdiójára. Mivel a koncert 19 órakor kezdődik, a Debrecen Televízió péntek esti híradóját ugyan a megszokott időben, de nem élőben láthatják majd, a Napszemlét egy órával korábban felveszik, s felvételről sugározzák.

Sidlovics Gábor, Sidi, a Tankcsapda gitárosa elmondta, sokkhatásként érte őket, hogy az Európa-turnéjukat el kellett halasztani, s nem akartak teljesen leállni. Mint mondta, a világ minden pontjáról, még Hawaii-ról is kaptak visszajelzéseket, hogy nézni fogják a koncertet. Sidi az egész Tankcsapda-csapat nevében köszönetet mondott a Debrecen Televíziónak, hogy ilyen rövid idő alatt befogadták a koncertet. Mint mondta, furcsa lesz közönség nélkül játszani, de azért érezni fogják a rajongók „jelenlétét”.

„Nem lesz ott a hús-vér közönség, de a fejünkben nagyon ott van, hogy hány ezren fogják ezt nézni,  és hogy ők ebben a pillanatban velünk vannak, s ez fog adni egy plusz savát-borsát az egésznek” – fogalmazott a gitáros.

Lukács László frontember úgy nyilatkozott, kérik az embereket, hogy maradjanak otthon.

„Ez talán a legegyszerűbb és legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk ezt a vírusterjedést, s mi az otthon maradt embereket amennyire csak tudjuk, a magunk módján szórakoztatjuk. Végül is zenekar vagyunk, mi ezzel tudunk hozzájárulni mindehhez” – mondta Lukács.

Fejes Tamás dobos pedig az összefogásról beszélt.

„A cívisváros megmutatta megint a debreceniség összetartó erejét, hogy ahogy mi sem hagyjuk cserben a közönségünket, úgy a DTV sem hagyott minket cserben, hála a jó Istennek” – hallhattuk Fejest.

A Tankok a stúdióban rendezkednek majd be, olyan saját installációkkal, hogy rá sem lehet majd ismerni a DTV stúdiójára. Mivel a koncert 19 órakor kezdődik, a Debrecen Televízió péntek esti híradóját ugyan a megszokott időben, de nem élőben láthatják majd, a Napszemlét egy órával korábban felveszik, s felvételről sugározzák.

A koncertet péntek 19 órakor kezdődik, amit a Mol YouTube-csatornáján közvetítenek a Debrecen Televízió stúdiójából.

Minden vélemény számít!