IMG_0624

30 éves a Kanizsa TV

30 évvel ezelőtt, 1985. április 1-jén láthatták először a nagykanizsaiak a városi televízió első adását. Míg akkor havonta egyszer, addig ma a hét minden napján jelentkezik saját műsorral a Kanizsa TV.

Ez a fejlődés elképzelhetetlen lett volna a támogatók, a partner szervezetek, a kollégák és nem utolsó sorban a tulajdonos, Nagykanizsa önkormányzata támogatása nélkül.

„A város történetében harminc évvel ezelőtt, ezen a napon új fejezet kezdődött el.   Megszületett a helyi televíziózás, és mára olyan erős szerepe lett a helyi társadalomban, ami megkérdőjelezhetetlenné teszi az akkori, újító szándékú döntés helyességét” – mondta köszöntőjében Dénes Sándor, a Medgyaszay házban tartott jubileumi ünnepségen. „Van feladata, van küldetése a helyi televíziózásnak. Fontos nekünk a Kanizsa TV. monster beats apple accessories 2 Mert a helyi értékeket közvetíti, az itt élőket tájékoztatja, városunk lakóinak identitását erősíti, így önmaga is értékteremtő” – fogalmazott a polgármester.

IMG_0586A Kanizsa Televízió fennmaradt három évtizeden keresztül, s még 30 év távlatában is elmondható, hogy van jövője – mondta születésnapi köszöntőjében Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

„Egyik nagyon fontos oka annak, hogy létjogosultsága van a helyi médiának, a helyi médiumoknak, az az, hogy a helyi tartalom az érték. Legfőképpen az itt élőknek érték, hisz akkor, amikor valaki bekapcsolja a televíziót és a távkapcsolón azt a gombot nyomja meg, ahol a Kanizsa Televíziót tudja nézni, akkor saját magát látja. michael kors abbey backpack access review A családját, a kisebb nagyobb közösségét, vagy azokat az embereket, akikkel nap, mint nap találkozik, vagy találkozhat az utcán” – hallhattuk Cseresnyés Pétert.

IMG_0600A jubileumi rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagjai. Amikor e szervezet megkezdte munkáját a 2010-es médiatörvény okán elsőként a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnökségével egyeztetett – mondta el Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja.

IMG_0613„Hosszas tárgyalássorozat eredményeként kialakult egy támogatási rendszer, amely ma már négy kategóriában áll a helyi média rendelkezésére. Részben adunk műsoros támogatást, részben adunk rezsi támogatást, részben a műszaki fejlesztéshez járulunk hozzá, és részben egy kategóriában a rádiókat is támogatjuk. moncler jacket acorus 2 Eddig 1323 alkalommal, 5 milliárd forint értékben volt módunkban támogatni a független televíziókat és rádiókat, hiszen a helyi értékek megjelenítése, fenntartása és támogatása az nem csak a mának, hanem a jövőnek is szól” – hangsúlyozta Kollarik Tamás.

IMG_0649A rendezvényen felszólalt még Auer János, aki a Médiatanács hatósági szerepét, a helyi televíziókkal fenntartott szoros kapcsolatot vázolta, majd Andrássy György, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság osztályvezetője ismertette a helyi televíziózás történetét. Az ünnepség keretében több szervezet vezetője gratulált a jubiláló Kanizsa Televíziónak.

Minden vélemény számít!