studiokamera

Működésre nyertek forrást a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tagjai

A közösségi és kisközösségi televíziók és rádiók közül tizenkilenc részesül összesen 115,4 millió forintos támogatásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti ülésén meghozott döntése szerint – tájékoztatta az NMHH szerdán az MTI-t.

A Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat második fordulójában összesen 115,4 millió forintot ítélt meg tizenkilenc pályázónak – közölték.

Nyolc televízió vissza nem térítendő forráshoz jut: a szarvasi Körös Televízió (HTOE-tag), a Karcag Televízió, a ládbesenyői Irány TV, a Füzesabonyi Városi Televízió(HTOE-tag), a csornai Rábaközi Televízió (HTOE-tag), a sárvári Trió-TV-Dunántúl (HTOE-tag), az RTV Szekszárd és a budapesti City TV (HTOE-tag).

A rádiók közül sikeresen pályázott tizenegy szolgáltató: a Berettyó Rádió, a szombathelyi CREDO Rádió, a székesfehérvári Táska Rádió és az Alpha Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, a Halas Rádió, a Rádió Szarvas, a sátoraljaújhelyi, a nyíregyházai és a debreceni Európa Rádió, valamint a fővárosban a 90.9 Jazzy Rádió, a Trend FM és a Magyar Katolikus Rádió a 102,6 MHz-es és a 96,1 MHz-es jogosultságaival.
A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, miként az ülésekről készült jegyzőkönyvek, valamint valamennyi határozat is – írták -, a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

Minden vélemény számít!